Manchester United wil Cheik Tioté (ex-Anderlecht)

© EPA

Volgens de Britse pers wil de Engelse kampioen de 25-jarige Ivoriaan in januari naar Manchester halen.

Cheik Tioté, de voormalige middenvelder van Anderlecht die nu indruk maakt met Newcastle United in de Premier League, is gegeerd door Manchester United.

Volgens Britse media heeft ManU-manager Alex Ferguson de 25-jarige Ivoriaan zelf aan het werk gezien tijdens de 1-0-zege van de ‘Magpies’ tegen Wigan op de negende speeldag. Naar verluidt hij Tioté in januari aan zijn troepen toevoegen en bereidt Manchester United een bod voor.

Tioté zei afgelopen weekend in de tabloid The Sun dat hij heel gelukkig is in Newcastle. “Ik moet gefocust blijven omdat we het goed doen in de Premier League (met een derde plaats, nvdr.). Elke speler wil Europees spelen en ik ben niet anders”.

Anderlecht

Tioté speelde tussen 2005 en 2008 voor Anderlecht, maar kwam er weinig aan de bak. In het seizoen 2007-2008 werd hij verhuurd aan Roda JC. Daar weekte de Ivoriaan de interesse los van FC Twente, dat hem voor 2,5 miljoen euro overnam van Anderlecht.

In de zomer van 2010 stapte Tioté voor circa zeven miljoen euro over naar Newcastle, waar hij intussen een geweldige indruk naliet. Hij heeft bij Newcastle nog een contract tot juni 2017. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content