Zenani, die woensdag 13 werd, is een kleinkind van Mandela's dochter Zindzi. De autobestuurder werd opgepakt en zou volgens de politie dronken zijn geweest.

Afgelopen week zag het ernaar uit dat de 92-jarige Mandela ondanks zijn wankele gezondheid even naar het Soccer Citystadion in Johannesburg zou afzakken, maar dat gaat dus niet meer door.

De entourage van de Nobelprijswinnaar verklaart in shock te zijn na het dodelijke ongeval.

"Het zou voor Mandela ongepast zijn om nu te verschijnen op de openingsceremonie", laat de Nelson Mandela Foundation weten. "We zijn zeker dat de Zuid-Afrikanen en de rest van de wereld begrip zullen tonen voor het leed van de familie".

Onder meer FIFA-voorzitter Sepp Blatter betuigde vrijdag zijn medeleven aan Mandela en zijn familie.

De openingswedstrijd van het WK voetbal, tussen Zuid-Afrika en Mexico (groep A), start vrijdag om 16u.

Zenani, die woensdag 13 werd, is een kleinkind van Mandela's dochter Zindzi. De autobestuurder werd opgepakt en zou volgens de politie dronken zijn geweest. Afgelopen week zag het ernaar uit dat de 92-jarige Mandela ondanks zijn wankele gezondheid even naar het Soccer Citystadion in Johannesburg zou afzakken, maar dat gaat dus niet meer door. De entourage van de Nobelprijswinnaar verklaart in shock te zijn na het dodelijke ongeval. "Het zou voor Mandela ongepast zijn om nu te verschijnen op de openingsceremonie", laat de Nelson Mandela Foundation weten. "We zijn zeker dat de Zuid-Afrikanen en de rest van de wereld begrip zullen tonen voor het leed van de familie". Onder meer FIFA-voorzitter Sepp Blatter betuigde vrijdag zijn medeleven aan Mandela en zijn familie. De openingswedstrijd van het WK voetbal, tussen Zuid-Afrika en Mexico (groep A), start vrijdag om 16u.