Marc Wilmots: 'Heb nieuw contract nog niet ondertekend'

02/06/14 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:46

Bron: Sportmagazine

Bondscoach Marc Wilmots heeft zijn nieuw contract nog altijd niet ondertekend. Dat verklaarde hij op een persmoment in het spelershotel in het Zweedse Stockholm.

Marc Wilmots: 'Heb nieuw contract nog niet ondertekend'

© BelgaImage

Er is al een sinds half april een mondeling akkoord over een verlengde samenwerking tot 2018, maar een handtekening ontbreekt nog. De verbintenis van Wilmots liep oorspronkelijk tot en met het WK in Brazilië, maar zo'n zes weken geleden bereikten de Belgische Voetbalbond en Wilmots een akkoord over een verlengde samenwerking. "Toch heb ik nog niet getekend", verraste Wilmots.

"Veel problemen verwacht ik niet en mijn handtekening zal ook wel volgen, maar de deal is nog niet helemaal officieel rond. Zoals bekend is er een akkoord voor vier jaar, maar in het voetbal weet je natuurlijk nooit." Wilmots liet verstaan dat hij wil dat ook zijn assistenten eerst een verlengd contract krijgen. "Ik heb dan wel een mondeling akkoord, maar de andere leden van mijn staf hebben dat nog niet en ik wil dat dat eerst geregeld wordt", klonk het.

De bondscoach van de Rode Duivels verduidelijkte ook dat hij de U19 en de U21 verder wil professionaliseren. "Het is belangrijk dat we goede funderingen leggen met het oog op de toekomst, ook op medisch vlak en op vlak van structuur. Dat moeten we doen in het belang van het Belgisch voetbal." (Belga/INM)

Onze partners