Marc Wilmots: 'Ik heb geen titularissen, ik heb één grote groep'

30/05/14 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:25

Bron: Sportmagazine

Marc Wilmots kiest voor een andere basiself voor de oefeninterland tegen Zweden. Hij liet ook al verstaan dat we voor de oefenpot tegen Tunesië nog een ander basisteam mogen verwachten.

Marc Wilmots: 'Ik heb geen titularissen, ik heb één grote groep'

© BelgaImage

In vergelijking met de oefeninterland tegen Luxemburg starten de Rode Duivels met een ander team tegen Zweden. Dat bleek althans uit de vrijdagvoormiddagtraining van de Belgen in het Stockholms Olympiastadion en liet bondscoach Marc Wilmots achteraf ook verstaan.

De Belgen trainden vrijdag een dik uur in het regenachtige en koude Stockholm. Het tweede deel van de oefensessie bestond uit een wedstrijdje elf tegen elf. Wilmots deelde zijn selectie op in een 'basiself' en in een 'tweede elftal'. In het A-team stonden Mignolet, Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vermaelen, Witsel, Dembélé, De Bruyne, Mertens, Hazard en Lukaku. In principe worden zij dan ook in de basis verwacht tijdens de oefenwedstrijd van zondag in de Friends Arena tegen Zweden.

In vergelijking met de basiself tegen Luxemburg (5-1) vallen dus enkele wijzigingen op te tekenen. Mignolet (of alsnog Courtois) vervangt in doel Bossut, centraal achterin start Van Buyten in plaats van Vermaelen, die op zijn beurt Vertonghen op de linkerflank vervangt. Op het middenveld kiest Wilmots voor Dembélé in plaats van Fellaini en rechts vooraan neemt Mertens de plaats in van Mirallas.

"Jullie hebben inderdaad gezien dat er tegen Zweden normaal gezien een andere ploeg start dan tegen Luxemburg. Ik ga er ook ineens bijvertellen dat er ook tegen Tunesië (op 7 juni in Brussel) een ander basisteam zal staan", verklaarde Wilmots. "Ik heb geen titularissen, ik heb één grote groep en wil dat iedereen zo fit mogelijk aan de start van het WK komt." (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners