Volgens het reglement van de FIFA moeten de landen ten laatste 13 mei een voorselectie van 30 namen indienen. De deadline voor de definitieve selecties van 23 spelers is 2 juni.

Het reglement van de FIFA stelt dat elk land dat zich kwalificeert voor de eindronde "een lijst van maximum 30 spelers moet vrijgeven aan het algemeen secretariaat van de FIFA ten laatste op 13 mei 2014". Nadien moet elk land een definitieve lijst van 23 spelers, bij wie drie doelmannen, samenstellen. In deze definitieve lijst is enkel plaats voor spelers die al in de voorselectie werden opgenomen.

Marc Wilmots en zijn collega-bondscoaches moeten een definitieve spelerslijst maken tegen ten laatste 2 juni, tien dagen voor aanvang van het WK. Alleen die 23 spelers zijn volgens de regels gerechtigd om aan de WK-eindronde deel te nemen.

Uitzonderlijke gevallen

"Slechts in uitzonderlijke gevallen van overmacht kan de FIFA een andere speler toelaten. Een ernstig geblesseerde speler van de definitieve lijst kan uiterlijk 24 uur voor de eerste match van zijn land vervangen worden. De vervanger van die geblesseerde hoeft niet op de voorlopige lijst gestaan te hebben. Zulke vervangingen kunnen schriftelijk goedgekeurd worden door de medische commissie van de FIFA enkel na ontvangst en goedkeuring van een medisch attest", schrijft het reglement voor. (Belga/INM)

Volgens het reglement van de FIFA moeten de landen ten laatste 13 mei een voorselectie van 30 namen indienen. De deadline voor de definitieve selecties van 23 spelers is 2 juni. Het reglement van de FIFA stelt dat elk land dat zich kwalificeert voor de eindronde "een lijst van maximum 30 spelers moet vrijgeven aan het algemeen secretariaat van de FIFA ten laatste op 13 mei 2014". Nadien moet elk land een definitieve lijst van 23 spelers, bij wie drie doelmannen, samenstellen. In deze definitieve lijst is enkel plaats voor spelers die al in de voorselectie werden opgenomen. Marc Wilmots en zijn collega-bondscoaches moeten een definitieve spelerslijst maken tegen ten laatste 2 juni, tien dagen voor aanvang van het WK. Alleen die 23 spelers zijn volgens de regels gerechtigd om aan de WK-eindronde deel te nemen.Uitzonderlijke gevallen "Slechts in uitzonderlijke gevallen van overmacht kan de FIFA een andere speler toelaten. Een ernstig geblesseerde speler van de definitieve lijst kan uiterlijk 24 uur voor de eerste match van zijn land vervangen worden. De vervanger van die geblesseerde hoeft niet op de voorlopige lijst gestaan te hebben. Zulke vervangingen kunnen schriftelijk goedgekeurd worden door de medische commissie van de FIFA enkel na ontvangst en goedkeuring van een medisch attest", schrijft het reglement voor. (Belga/INM)