Bondscoach Marc Wilmots stond de pers te woord na de gesloten training van de Rode Duivels in Genk, ter voorbereiding van de WK-kwalificatiematch van vrijdag in Brussel tegen Servië. "We hebben vandaag vooral getraind op balbezit en passlijnen.

Behalve Vermaelen is iedereen fit, ook Hazard", verklaarde Wilmots. "Ik ben sinds 19 juni bezig om iedereen fit te krijgen. We hebben een fitte groep van 25 spelers. Enkel Vermaelen is onbeschikbaar. Hazard is zo goed als klaar", zei Wilmots. "We trainden vooral op balbezit en passes."

Wilmots: 'Niet blindstaren op euforie rond Duivels'

Wilmots had ook nog wat te zeggen over de heersende euforie rond de Rode Duivels. "Daar mogen wij ons niet op blindstaren. Ik hoor overal dat het 'een drama zou zijn' als we Brazilië niet halen, maar dit blijft voetbal. Een ziek kind, dat is een drama", verklaarde Wilmots ietwat gepikeerd.

"Ik wil geen dromen verkopen. Ik leef in de realiteit, en die realiteit is dat we straks onze zevende 'finale' op rij spelen. En net als de vorige zes keer willen we ook nu niets afgeven. Dit is een

geweldige groep, en ik ben bereid om voor hen te sterven."

"Vanaf vandaag ga ik Servië onder de loep nemen, want het is een goede ploeg. De spelers zijn zich daarvan bewust. Er gaan trouwens twee scouts naar Kroatië-Schotland, om de simpele reden dat we in september en oktober tegen beide ploegen spelen."

Hazard: 'Als er een risico is om te hervallen, speel ik niet'

Eden Hazard kon ook opnieuw voluit meetrainen met de Rode Duivels in Genk. Na de training sprak de Chelsea-speler geruststellende woorden. "Ik ben zo goed als fit. Ik heb soms wel lichte pijn, maar dat schijnt normaal te zijn door het litteken dat ik heb."

Toch wilde de flankaanvaller ook relativeren. "Ik ben nog steeds geen 100 procent, maar ik heb nog 48 uur om dat wel te worden. Hoe dan ook, ik zou het begrijpen als de coach me vrijdag op de bank zet. Je mag niet vergeten dat ik al meer dan 20 dagen geblesseerd ben."

Hazard wil dolgraag spelen, maar niet ten koste van zijn voorbereiding bij Chelsea. "Als er een risico is om te hervallen, dan speel ik niet. Ik weiger risico's te nemen. Het heeft geen zin om bij

Chelsea met blessures aan de voorbereiding op volgend seizoen te beginnen."

Hazard: 'We moeten winnen'

Hazard had ook nog lovende woorden over de tegenstander. Bij Chelsea is verdediger Branislav Ivanovic één van zijn ploegmaats. "Servië heeft een sterke ploeg, maar dit is een belangrijke match. We moeten winnen. Het wordt alles of niets."

Volgend seizoen krijgt Hazard met Mourinho bij Chelsea een bijzonder extravagante trainer. "Akkoord, hij is wereldberoemd en een beetje speciaal. Maar het blijft een mens, met twee armen en twee benen. In het begin zal ik misschien wat onder de indruk zijn, maar ik zal een normale speler-coach-relatie met hem hebben." (Belga/INM)

Bondscoach Marc Wilmots stond de pers te woord na de gesloten training van de Rode Duivels in Genk, ter voorbereiding van de WK-kwalificatiematch van vrijdag in Brussel tegen Servië. "We hebben vandaag vooral getraind op balbezit en passlijnen. Behalve Vermaelen is iedereen fit, ook Hazard", verklaarde Wilmots. "Ik ben sinds 19 juni bezig om iedereen fit te krijgen. We hebben een fitte groep van 25 spelers. Enkel Vermaelen is onbeschikbaar. Hazard is zo goed als klaar", zei Wilmots. "We trainden vooral op balbezit en passes." Wilmots: 'Niet blindstaren op euforie rond Duivels' Wilmots had ook nog wat te zeggen over de heersende euforie rond de Rode Duivels. "Daar mogen wij ons niet op blindstaren. Ik hoor overal dat het 'een drama zou zijn' als we Brazilië niet halen, maar dit blijft voetbal. Een ziek kind, dat is een drama", verklaarde Wilmots ietwat gepikeerd. "Ik wil geen dromen verkopen. Ik leef in de realiteit, en die realiteit is dat we straks onze zevende 'finale' op rij spelen. En net als de vorige zes keer willen we ook nu niets afgeven. Dit is een geweldige groep, en ik ben bereid om voor hen te sterven." "Vanaf vandaag ga ik Servië onder de loep nemen, want het is een goede ploeg. De spelers zijn zich daarvan bewust. Er gaan trouwens twee scouts naar Kroatië-Schotland, om de simpele reden dat we in september en oktober tegen beide ploegen spelen." Hazard: 'Als er een risico is om te hervallen, speel ik niet' Eden Hazard kon ook opnieuw voluit meetrainen met de Rode Duivels in Genk. Na de training sprak de Chelsea-speler geruststellende woorden. "Ik ben zo goed als fit. Ik heb soms wel lichte pijn, maar dat schijnt normaal te zijn door het litteken dat ik heb." Toch wilde de flankaanvaller ook relativeren. "Ik ben nog steeds geen 100 procent, maar ik heb nog 48 uur om dat wel te worden. Hoe dan ook, ik zou het begrijpen als de coach me vrijdag op de bank zet. Je mag niet vergeten dat ik al meer dan 20 dagen geblesseerd ben." Hazard wil dolgraag spelen, maar niet ten koste van zijn voorbereiding bij Chelsea. "Als er een risico is om te hervallen, dan speel ik niet. Ik weiger risico's te nemen. Het heeft geen zin om bij Chelsea met blessures aan de voorbereiding op volgend seizoen te beginnen." Hazard: 'We moeten winnen' Hazard had ook nog lovende woorden over de tegenstander. Bij Chelsea is verdediger Branislav Ivanovic één van zijn ploegmaats. "Servië heeft een sterke ploeg, maar dit is een belangrijke match. We moeten winnen. Het wordt alles of niets." Volgend seizoen krijgt Hazard met Mourinho bij Chelsea een bijzonder extravagante trainer. "Akkoord, hij is wereldberoemd en een beetje speciaal. Maar het blijft een mens, met twee armen en twee benen. In het begin zal ik misschien wat onder de indruk zijn, maar ik zal een normale speler-coach-relatie met hem hebben." (Belga/INM)