Bij de opwarming gaf Unitedspits Anthony Martial (20) aan dat hij te veel last ondervond van zijn hamstrings.

De eerste basisplaats van Marcus Rashford was zelfs voor de trouwste supporter een grote verrassing. De jonge Engelsman stond niet eens op het wedstrijdblad de Mancunians.

Manchesterkid

Rashford is geboren en getogen in Manchester. Hij genoot zijn opleiding aan de Fletcher Moss juniors' football club, waar ook Danny Welbeck en Wes Brown actief waren.

Het talent tekende in 2014 een contract bij Manchester United en wees een aanbod van aartsrivaal Manchester City af. De spits heeft zo alle troeven in handen om uit te groeien tot een publiekslieveling in het Theatre of Dreams.

Vuurdoop

Het Engelse talent speelde vorig seizoen nog bij de U18 van United en scoorde er 13 keer. Dit seizoen was Rashford actief bij de reserves. Hij zat ook al twee keer op de bank bij de eerste ploeg.

Toen hij een eerste keer echt van zit liet horen, scoorde hij twee keer voor United in de UEFA Youth League tegen PSV. Maar zijn twee Europa Leaguedoelpunten leverden hem iets meer bekendheid op.

Bekijk een video

Lyrische commentaar

Manchester Unitedmanager Louis Van Gaal was zeer tevreden over de prestaties van Rashford. "Het was ongelooflijk. In de eerste helft liep hij nog te veel aan de zijlijn. Ik spoorde hem bij de rust aan om zich meer voor doel te posteren. Hij luisterde en scoorde twee keer, het is fantastisch voor hem!"

Ook ex-spelers van United, zoals Paul Scholes en Nicky Butt (hoofd jeugdacademie), geloven rotsvast in een mooie toekomst voor Marcus Rashford.

Philippe Briers

Bij de opwarming gaf Unitedspits Anthony Martial (20) aan dat hij te veel last ondervond van zijn hamstrings. De eerste basisplaats van Marcus Rashford was zelfs voor de trouwste supporter een grote verrassing. De jonge Engelsman stond niet eens op het wedstrijdblad de Mancunians.Rashford is geboren en getogen in Manchester. Hij genoot zijn opleiding aan de Fletcher Moss juniors' football club, waar ook Danny Welbeck en Wes Brown actief waren. Het talent tekende in 2014 een contract bij Manchester United en wees een aanbod van aartsrivaal Manchester City af. De spits heeft zo alle troeven in handen om uit te groeien tot een publiekslieveling in het Theatre of Dreams. Het Engelse talent speelde vorig seizoen nog bij de U18 van United en scoorde er 13 keer. Dit seizoen was Rashford actief bij de reserves. Hij zat ook al twee keer op de bank bij de eerste ploeg. Toen hij een eerste keer echt van zit liet horen, scoorde hij twee keer voor United in de UEFA Youth League tegen PSV. Maar zijn twee Europa Leaguedoelpunten leverden hem iets meer bekendheid op. Bekijk een videoManchester Unitedmanager Louis Van Gaal was zeer tevreden over de prestaties van Rashford. "Het was ongelooflijk. In de eerste helft liep hij nog te veel aan de zijlijn. Ik spoorde hem bij de rust aan om zich meer voor doel te posteren. Hij luisterde en scoorde twee keer, het is fantastisch voor hem!" Ook ex-spelers van United, zoals Paul Scholes en Nicky Butt (hoofd jeugdacademie), geloven rotsvast in een mooie toekomst voor Marcus Rashford.Philippe Briers