Mario Balotelli moet bij FC Liverpool Luis Suarez doen vergeten

25/08/14 om 21:39 - Bijgewerkt om 21:41

De transfer van Mario Balotelli naar FC Liverpool is in kannen en kruiken. De 24-jarige Italiaanse aanvaller komt over van AC Milan en moet bij de Reds Luis Suarez doen vergeten.

Mario Balotelli moet bij FC Liverpool Luis Suarez doen vergeten

Mario Balotelli © Belga Image

FC Liverpool heeft de duur van het contract nog niet bekendgemaakt, maar volgens de Engelse media tekende Balotelli voor vier jaar en betaalde Liverpool 20 miljoen euro voor de Italiaanse international.

Enfant terrible

Balotelli, die rugnummer 45 krijgt, moet bij Liverpool de naar Barcelona vertrokken Uruguayaan Luis Suarez doen vergeten. De Reds vervangen zo het ene enfant terrible door het andere. Balotelli wordt bij Liverpool ook een ploegmaat van Rode Duivel Simon Mignolet.

'Ik ben heel blij met deze transfer. Liverpool is één van de beste clubs van Engeland. Ze brengen goed voetbal en ze hebben een team met veel jonge talentvolle spelers. Daar wil ik deel van uitmaken', verklaarde Balotelli.

Belgische verloofde

Balotelli speelde sinds januari 2013 voor Milan. Voordien verdedigde hij de kleuren van Inter Milaan (2007-2010) en Manchester City (2010-2013).

Voor AC Milaan scoorde de verloofde van het Belgische model Fanny Neguesha in 54 wedstrijden 30 keer. Hij had nog een contract tot 2017.

Speelgerechtigd

Maandagavond trekt Liverpool voor zijn wedstrijd van de tweede speeldag in de Premier League naar Manchester City.

Balotelli is nog niet speelgerechtigd voor het treffen met zijn oude club, maar moedigde zijn nieuwe teammaats wel al via Twitter aan. 'YNWA (You'll never walk alone), Come on Liverpool!', twitterde hij. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners