Dat zei Balotelli in een interview met CNN dat woensdag hernomen werd door de Italiaanse media.

"Als men nog eens een racistisch lief zingt wanneer ik aan de bal kom, stap ik van het veld," zei Super Mario toen hem gevraagd werd naar een incident van afgelopen zondag tijdens een wedstrijd van AC Milaan. De scheidsrechter stopte de wedstrijd 97 seconden lang om het gezang van de bezoekende supporters van AS Roma te laten wegsterven. Het lied was gericht op Balottelli, maar ook op de Duits-Ghanees Kevin-Prince Boateng.

Apenkreten

In januari gaf Boateng er al de brui aan tijdens een vriendschappelijke wedstrijd op het veld van Busto Arsizio. Uit een deel van de tribune weerklonken toen apenkreten. Het hele team van AC Milaan volgde zijn voorbeeld, het voorval werd later aangehaald als een toonbeeld van racismebestrijding in het voetbal.

"Tot nu toe zei ik altijd dat ik er niet op zou reageren, maar ik ben van gedachten veranderd", zegt Balotelli, speerpunt van La Squadra Azzura. Zondag speelde AC Milaan gelijk tegen AS Roma (0-0), "Ik sprak Boateng aan om samen uit de wedstrijd te stappen, maar dan zou ons verweten kunnen worden dat we wegliepen van een moeilijke wedstrijd. Niemand wilde een 3-0 voor de groene tafel, dus bleef ik", besloot Balotelli. (Belga/TV)

Dat zei Balotelli in een interview met CNN dat woensdag hernomen werd door de Italiaanse media. "Als men nog eens een racistisch lief zingt wanneer ik aan de bal kom, stap ik van het veld," zei Super Mario toen hem gevraagd werd naar een incident van afgelopen zondag tijdens een wedstrijd van AC Milaan. De scheidsrechter stopte de wedstrijd 97 seconden lang om het gezang van de bezoekende supporters van AS Roma te laten wegsterven. Het lied was gericht op Balottelli, maar ook op de Duits-Ghanees Kevin-Prince Boateng.Apenkreten In januari gaf Boateng er al de brui aan tijdens een vriendschappelijke wedstrijd op het veld van Busto Arsizio. Uit een deel van de tribune weerklonken toen apenkreten. Het hele team van AC Milaan volgde zijn voorbeeld, het voorval werd later aangehaald als een toonbeeld van racismebestrijding in het voetbal. "Tot nu toe zei ik altijd dat ik er niet op zou reageren, maar ik ben van gedachten veranderd", zegt Balotelli, speerpunt van La Squadra Azzura. Zondag speelde AC Milaan gelijk tegen AS Roma (0-0), "Ik sprak Boateng aan om samen uit de wedstrijd te stappen, maar dan zou ons verweten kunnen worden dat we wegliepen van een moeilijke wedstrijd. Niemand wilde een 3-0 voor de groene tafel, dus bleef ik", besloot Balotelli. (Belga/TV)