Genk-voorzitter Herbert Houben bevestigde aan Sporza dat Genk "zo goed als rond" is met de 47-jarige Nederlander.

Been startte zijn trainersloopbaan in 2000 bij Feyenoord, als assistent van Bert van Marwijk. Nadien was hij in de Nederlandse tweede klasse nog hoofdtrainer van Excelsior, een satellietclub van Feyenoord, en assistent van Leo Beenhakker bij Trinidad & Tobago, voordat hij in 2006 bij NEC Nijmegen aan het roer kwam. Die club leidde hij in 2008-2009 naar de zestiende finales van de UEFA Cup, een prestatie die hem in 2009 de trainersjob bij Feyenoord opleverde. Daar stapte hij vorige maand op omdat hij het vertrouwen van de spelers verloren had.

Bij Genk zou er voor Been een contract voor één jaar klaar liggen. Hij moet er de opvolger worden van Franky Vercauteren, die voor een avontuur bij het Arabische Al-Jazira koos. Vrijdag 9 september kan Been de eerste keer op de bank zitten, in de wedstrijd van de zesde speeldag, op verplaatsing bij Sint-Truiden.

Voor Thomas Buffel wordt het een weerzien. De middenvelder speelde tot 2005 voor Feyenoord, toen Been daar assistent was. (Belga/TE)

Genk-voorzitter Herbert Houben bevestigde aan Sporza dat Genk "zo goed als rond" is met de 47-jarige Nederlander. Been startte zijn trainersloopbaan in 2000 bij Feyenoord, als assistent van Bert van Marwijk. Nadien was hij in de Nederlandse tweede klasse nog hoofdtrainer van Excelsior, een satellietclub van Feyenoord, en assistent van Leo Beenhakker bij Trinidad & Tobago, voordat hij in 2006 bij NEC Nijmegen aan het roer kwam. Die club leidde hij in 2008-2009 naar de zestiende finales van de UEFA Cup, een prestatie die hem in 2009 de trainersjob bij Feyenoord opleverde. Daar stapte hij vorige maand op omdat hij het vertrouwen van de spelers verloren had. Bij Genk zou er voor Been een contract voor één jaar klaar liggen. Hij moet er de opvolger worden van Franky Vercauteren, die voor een avontuur bij het Arabische Al-Jazira koos. Vrijdag 9 september kan Been de eerste keer op de bank zitten, in de wedstrijd van de zesde speeldag, op verplaatsing bij Sint-Truiden. Voor Thomas Buffel wordt het een weerzien. De middenvelder speelde tot 2005 voor Feyenoord, toen Been daar assistent was. (Belga/TE)