Omdat Marokko weigerde de functie van gastland op te nemen voor de Africa Cup van 2015, heeft de Afrikaanse Confederatie (CAF) het land een boete van een miljoen dollar opgelegd. Marokko mag ook niet aan de volgende twee toernooien in 2017 en 2019 deelnemen. De CAF zegt volgens Associated Press ook nog negen miljoen dollar aan schadevergoeding te willen eisen.

Marokko weigerde het Afrikaanse voetbalkampioenschap te organiseren op de vastgelegde data, omdat het vreesde voor de verspreiding van ebola. Het vroeg de Confederatie om uitstel. Dat werd geweigerd en Equatoriaal Guinea nam de functie van gastland over. (WB)

Omdat Marokko weigerde de functie van gastland op te nemen voor de Africa Cup van 2015, heeft de Afrikaanse Confederatie (CAF) het land een boete van een miljoen dollar opgelegd. Marokko mag ook niet aan de volgende twee toernooien in 2017 en 2019 deelnemen. De CAF zegt volgens Associated Press ook nog negen miljoen dollar aan schadevergoeding te willen eisen.Marokko weigerde het Afrikaanse voetbalkampioenschap te organiseren op de vastgelegde data, omdat het vreesde voor de verspreiding van ebola. Het vroeg de Confederatie om uitstel. Dat werd geweigerd en Equatoriaal Guinea nam de functie van gastland over. (WB)