Marseille mag thuis voorlopig niet meer voor publiek spelen, na incidenten tegen Lille

© Belga Image

Marseille mag zijn thuiswedstrijden voorlopig niet meer voor publiek afwerken. Dat is het harde verdict van de Tuchtcommissie van de Franse liga, die maandag in spoedberaad bijeenkwam na de incidenten van vrijdag tijdens de competitiewedstrijd tussen Marseille en Rijsel.

Die match van de 22e speeldag, door Marseille met 1-2 verloren, werd in de 57e minuut, bij 0-1, meer dan een halfuur stilgelegd nadat het publiek van Marseille vuurpijlen op de eigen spelers afvuurde. Kevin Strootman, Jordan Amavi en een lijnrechter werden net niet geraakt.

‘Gezien de ernst van de feiten wordt de Orange Vélodrome voor publiek gesloten zolang het onderzoek loopt’, verklaarde de Tuchtcommissie.

Zaterdag 5 februari zal Marseille zijn inhaalwedstrijd tegen Bordeaux zonder publiek moeten afwerken en dat dreigt ook woensdag 16 februari tegen Amiens zo te zijn.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Marseille dit seizoen achter gesloten deuren speelt. Op 20 september begon het zijn Europese campagne tegen Frankfurt al zonder publiek. De club was toen gestraft omdat zijn fans vuurwerk afstaken voor de aftrap van de tegen Atletico Madrid verloren Europa League-finale (0-3) in Lyon.

Partner Content