Martinez: 'Er bestaat niet zoiets als een goede of slechte loting'

01/12/17 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

Bron: Belga

Omstreeks 17 uur kennen de Rode Duivels hun tegenstanders op het WK in Rusland.

Martinez: 'Er bestaat niet zoiets als een goede of slechte loting'

Roberto Martinez © Belga Image

Vrijdagnamiddag (16 uur Belgische tijd, 18 uur plaatselijke tijd) vindt in de concertzaal van het Kremlin in de Russische hoofdstad Moskou de loting voor het WK van komend jaar plaats.

Woensdag is een zeskoppige delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) naar de Russische hoofdstad getrokken om er de loting voor het WK bij te wonen. Bondscoach Roberto Martinez, CEO Koen De Brabander, technisch directeur Chris Van Puyvelde, woordvoerder Stefan Van Loock, eventmanager Filip Van Doorslaer en teammanager Piet Erauw worden dan in het Kremlin verwacht om te kijken uit welke hoeken van de wereld de WK-tegenstanders zullen komen.

Een belangrijk moment, maar de bondscoach legt momenteel de nadruk op de eigen WK-voorbereiding. 'Er bestaat niet zoiets als een goede of slechte loting. Je moet de loting goed maken door middel van een goede voorbereiding, dat is essentieel', relativeerde Martinez voor de afreis.

Reekshoofd

Net als voor het WK in Brazilië in 2014 en het EK in Frankrijk in 2016 is ons land reekshoofd. Naast de Duivels zitten ook titelverdediger Duitsland, Brazilië, Portugal, vicewereldkampioen Argentinië, Polen, Frankrijk en gastland Rusland in de eerste bokaal, waardoor die landen in de groepsfase vermeden worden. Uit pot twee zijn Spanje, Engeland, Colombia en Uruguay de lastigste tegenstanders. De landen uit pot drie en vier zouden in principe niet al te veel problemen mogen bieden, maar op een groep met naast België ook Spanje, Costa Rica en Nigeria zit niemand te wachten.

Landen uit dezelfde confederatie kunnen niet bij elkaar in een groep worden geloot, met uitzondering van Europa, dat maximaal twee landen in een groep mag hebben.

Onze partners