Het publiek was zaterdagavond niet tevreden met het geleverde spel tegen Portugal en liet dat met twee fluitconcerten ook duidelijk merken, maar Roberto Martinez lijkt zich voorlopig niet al te veel zorgen te maken. 'Dit was de test die we nodig hadden', vertelde de bondscoach na de wedstrijd in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion.

'Portugal heeft veel ervaring en is een sterke tegenstander, zo zijn er niet al te veel. Onze eerste twintig minuten waren heel goed, nadien lieten we het fysiek wat afweten. Portugal kwam te veel en te lang aan de bal. Je moet kunnen afzien in een wedstrijd en dat hebben we vandaag ook gedaan. Al kan ik door de blessure van Kompany natuurlijk niet helemaal tevreden zijn. Het is duidelijk dat we nog werk hebben, er resten ons nog twee oefenwedstrijden.'

Martinez wou absoluut de nul houden tegen Portugal en zette zijn elftal dus lager dan we gewend zijn. Toch werden er tamelijk wat kansen weggegeven en zat er voor de bezoekers zeker meer in dan een scoreloos gelijkspel. 'Die clean sheet was inderdaad heel belangrijk, ik ben tevreden met de manier waarop we verdedigd hebben. Onze verdediging met drie stond er, al moeten we met iedereen verdedigen en aanvallen. Dit was een goeie oefening, het komt erop aan de juiste balans te vinden', besloot de bondscoach.

Maandag bekendmaking selectie: 'Ik heb de namen in mijn hoofd'

Roberto Martinez maakt maandagochtend om 10 uur zijn definitieve 23-koppige WK-selectie bekend, zo maakte de bondscoach zaterdagavond na de oefeninterland tegen Portugal bekend.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal de selectie met een persmededeling communiceren. Even voordien zal Martinez de spelers inlichten. 'Nu heb ik de lijst van 23 spelers wel in mijn hoofd. Ik had echt deze wedstrijd nodig om de laatste knopen door te hakken en sommige spelers nog eens aan het werk te zien. Nu is het enkel nog wachten op het medische rapport', zo zei de bondscoach na de wedstrijd.

Christian Kabasele en Leander Dendoncker stonden zaterdag niet op het wedstrijdblad, Jordan Lukaku zat op de bank met rugnummer 25 en Matz Sels zag Koen Casteels opwarmen toen Thibaut Courtois dreigde uit te vallen. Dedryck Boyata, Adnan Januzaj en Christian Benteke kregen dan weer speelminuten.

Vooral de invalbeurt van Januzaj leek de bondscoach te bekoren. 'Zijn kansen zijn zeker gestegen. Sinds januari is hij volwassener geworden. Het was goed om hem in actie te zien, hij is dat type speler dat altijd iets kan bijbrengen. Vanaf zijn eerste balcontact was hij al gevaarlijk.'

Het publiek was zaterdagavond niet tevreden met het geleverde spel tegen Portugal en liet dat met twee fluitconcerten ook duidelijk merken, maar Roberto Martinez lijkt zich voorlopig niet al te veel zorgen te maken. 'Dit was de test die we nodig hadden', vertelde de bondscoach na de wedstrijd in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion.'Portugal heeft veel ervaring en is een sterke tegenstander, zo zijn er niet al te veel. Onze eerste twintig minuten waren heel goed, nadien lieten we het fysiek wat afweten. Portugal kwam te veel en te lang aan de bal. Je moet kunnen afzien in een wedstrijd en dat hebben we vandaag ook gedaan. Al kan ik door de blessure van Kompany natuurlijk niet helemaal tevreden zijn. Het is duidelijk dat we nog werk hebben, er resten ons nog twee oefenwedstrijden.' Martinez wou absoluut de nul houden tegen Portugal en zette zijn elftal dus lager dan we gewend zijn. Toch werden er tamelijk wat kansen weggegeven en zat er voor de bezoekers zeker meer in dan een scoreloos gelijkspel. 'Die clean sheet was inderdaad heel belangrijk, ik ben tevreden met de manier waarop we verdedigd hebben. Onze verdediging met drie stond er, al moeten we met iedereen verdedigen en aanvallen. Dit was een goeie oefening, het komt erop aan de juiste balans te vinden', besloot de bondscoach. Roberto Martinez maakt maandagochtend om 10 uur zijn definitieve 23-koppige WK-selectie bekend, zo maakte de bondscoach zaterdagavond na de oefeninterland tegen Portugal bekend.De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal de selectie met een persmededeling communiceren. Even voordien zal Martinez de spelers inlichten. 'Nu heb ik de lijst van 23 spelers wel in mijn hoofd. Ik had echt deze wedstrijd nodig om de laatste knopen door te hakken en sommige spelers nog eens aan het werk te zien. Nu is het enkel nog wachten op het medische rapport', zo zei de bondscoach na de wedstrijd. Christian Kabasele en Leander Dendoncker stonden zaterdag niet op het wedstrijdblad, Jordan Lukaku zat op de bank met rugnummer 25 en Matz Sels zag Koen Casteels opwarmen toen Thibaut Courtois dreigde uit te vallen. Dedryck Boyata, Adnan Januzaj en Christian Benteke kregen dan weer speelminuten. Vooral de invalbeurt van Januzaj leek de bondscoach te bekoren. 'Zijn kansen zijn zeker gestegen. Sinds januari is hij volwassener geworden. Het was goed om hem in actie te zien, hij is dat type speler dat altijd iets kan bijbrengen. Vanaf zijn eerste balcontact was hij al gevaarlijk.'