Matthias Verreth, de nieuwe PSV-parel (video)

© VI IMAGES /

Zijn doelpunt tegen Bayern München in de Youth League ging viraal. Twee dagen later las je in de Engelse pers: ‘Arsenal en Milan volgen Matthias Verreth van PSV.’ Wat is de jonge Belg sportief waard?

Achttien is hij, Matthias Verreth, spelend in de Jupiler League, de Nederlandse tweede klasse, voor Jong PSV. Daarin zeven keer in de basis, en een doelpunt. Nog geen minuten met de A-ploeg, maar als we de media kunnen geloven, volgt dat snel. Verreth is hot, zeggen de tabloids en gespecialiseerde websites, Arsenal en Milan zitten achter zijn handtekening aan.

Bob Browaeys, die Verreth opnam in zijn WK-selectie met de U17 in Chili: “Dat kan best, maar dat is zeker niet nieuw, ook niet voor hem. Had hij gewild, hij was al vroeger kunnen vertrekken. Maar dat heeft hij dus niet gedaan, het is een nuchtere jongen. Zijn eerste doel moet zijn: doorbreken bij PSV in de A-ploeg. En dat zal op zich al niet makkelijk zijn. Trekt hij naar een ander buitenland, dan is het weer vanaf onderaan beginnen.”

Zijn troeven? Browaeys: “Een uitstekende traptechniek. Dat zag je tegen Bayern, maar ook in Chili, toen zijn doelpunt tegen Zuid-Korea in de top drie zat van de mooiste goals van het tornooi. Kappen, trappen, een parel. Hij kan op de flank spelen, maar is geen typische buitenspeler. Hij kan in de spits, maar eerder als doelgerichte spits, niet als de targetman die slim afhaakt en kaatst. Geen 9 of 7 of 11, maar een 9,5. Wel een goeie kop, hij zal niet nukkig reageren als je hem eens op de bank zet, of stappen overslaan en zich het hoofd op hol laten brengen. Een talent, ja, niet voor niets hebben we die als U16 al doorgeschoven naar de U17.”

Een filmpje van PSV TV over het WK U17 in Chili, met op minuut 1.30 de wereldgoal van Verreth:

Zijn fenomenaal doelpunt in de Youth League tegen Bayern:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content