Mauro Icardi schrijft bij Inter almaar meer geschiedenis

© BELGAIMAGE

De 25-jarige Argentijnse aanvoerder zorgt er met zijn productiviteit voor dat de club uit Milaan in het spoor blijft van Serie A-koploper Juventus.

Eind mei kwam het bericht dat bondscoach Jorge Sampaoli in zijn voorselectie van 35 spelers voor het WK in Rusland geen plaats had voor goaltjesdief Mauro Icardi. De afwezigheid was opvallend, want het paradepaardje van Inter was het seizoen in de Italiaanse competitie net geëindigd als gedeeld topschuttter – samen met Lazioscoremachine Ciro Immobile – met maar liefst 29 treffers in 34 wedstrijden.

De reden? Een surplus aan offensieve kwaliteiten in de voorhoede, wegens de beschikbaarheid van Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala en Sergio Agüero.

Via een deugddoende strandvakantie aan de zijde van de flamboyante Wanda Nera, die sinds 2014 een koppel vormt met Icardi na haar relatie tussen 2008 en 2013 met Maxi López, kon de aanvoerder op de juiste manier de batterijen opladen voor een nieuw seizoen bij Inter. Daar speelt de Zuid-Amerikaan ondertussen al vanaf het seizoen 2013/14, nadat hij in juli voor 13 miljoen euro was overgenomen van UC Sampdoria.

Bij Barcelona speelde Icardi ooit voor de U17 en U19, maar de A-kern van de Catalaanse grootmacht bleek te hoog gegrepen.

Met zijn huidige vorm zou de centrumaanvaller zeker niet misstaan bij een absolute Europese topclub. In zijn overeenkomst tot 2021 staat echter een transferclausule van 110 miljoen euro, een te zwaar struikelblok voor de vele ploegen die in de rij staan te wachten.

In juni was het nog Luca Toni die zijn ex-club Bayern München adviseerde om Icardi – na 107 goals in 182 officiële duels voor de Nerazzurri – te polsen als opvolger voor de Poolse goalgetter Robert Lewandowski.

Tijdens de topaffiche in de Serie A bij Lazio lag de Argentijn met twee doelpunten aan de basis van de eenvoudige 0-3-zege. Daarmee bevestigde de sluipschutter zijn briljante statistieken van de afgelopen weken, want eerder vormde hij in de stadsderby tegen AC Milan de plaaggeest van dienst. Door een goal in de toegevoegde tijd werd Icardi de gevierde man in de Derby della Madonnina.

Icardi zit nu al aan zes goals in zijn laatste vier competitieduels voor Inter, waarmee hij zijn team na tien speeldagen naar een voorlopige tweede plaats loodst. Weliswaar al op zes eenheden van het ongenaakbaar ogende Juventus.

Maar Icardi schrijft in Milaan wel almaar meer geschiedenis. De Zuid-Amerikaan staat ondertussen op 106 Serie A-goals voor Inter, exact hetzelfde aantal als Ermanno Aebi. Het duo staat daarmee op een gedeelde achtste plaats in de ranglijst aller tijden, net voor boegbeeld Christian Vieri (103). Het volgende target worden de 113 goals van Roberto Boninsegna, want clubicoon Giuseppe Meazza geldt met 243 competitietreffers in totaal als onbereikbare nummer één.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content