Massimiliano Allegri, de coach van AC Milan, ziet in de 27-jarige Argentijnse targetman Maxi López een geschikte kandidaat om tijdens de winterstop te komen versterken. Hij heeft bij Catania nog een doorlopende verbintenis, maar ziet een transfer naar San Siro wel zitten.

"Ik ken de geruchten, maar er was nog geen contact tussen beide clubs", verklaarde de Zuid-Amerikaan in de Italiaanse media. "Het is logisch dat je als speler wil voetballen voor zo'n topclub. Als ze effectief ook met een goede aanbieding voor de dag komen, dan ben ik bereid om te vertrekken."

López wil in zijn loopbaan nog een keer slagen bij een team dat uitzicht heeft op de Champions League. "Ik blijf erg ambitieus en heb het gevoel dat ik na mijn mislukte avontuur bij Barcelona klaar ben voor de volgende stap. Graag wil ik laten zien dat ik het topniveau aankan."

Milan ziet in López de opvolger van Antonio Cassano (29). De Italiaanse international zal naar verwachting vele maanden buiten strijd zijn door een hartoperatie. Catania is vooralsnog echter niet welwillend de aanvaller - in zeven competitieduels en 483 minuten goed voor slechts één treffer - zomaar te laten gaan. De rossoneri zullen een flink bod moeten neerleggen om zijn doorlopende contract (dat pas afloopt in 2013) af te kopen. (FV)

Massimiliano Allegri, de coach van AC Milan, ziet in de 27-jarige Argentijnse targetman Maxi López een geschikte kandidaat om tijdens de winterstop te komen versterken. Hij heeft bij Catania nog een doorlopende verbintenis, maar ziet een transfer naar San Siro wel zitten. "Ik ken de geruchten, maar er was nog geen contact tussen beide clubs", verklaarde de Zuid-Amerikaan in de Italiaanse media. "Het is logisch dat je als speler wil voetballen voor zo'n topclub. Als ze effectief ook met een goede aanbieding voor de dag komen, dan ben ik bereid om te vertrekken." López wil in zijn loopbaan nog een keer slagen bij een team dat uitzicht heeft op de Champions League. "Ik blijf erg ambitieus en heb het gevoel dat ik na mijn mislukte avontuur bij Barcelona klaar ben voor de volgende stap. Graag wil ik laten zien dat ik het topniveau aankan." Milan ziet in López de opvolger van Antonio Cassano (29). De Italiaanse international zal naar verwachting vele maanden buiten strijd zijn door een hartoperatie. Catania is vooralsnog echter niet welwillend de aanvaller - in zeven competitieduels en 483 minuten goed voor slechts één treffer - zomaar te laten gaan. De rossoneri zullen een flink bod moeten neerleggen om zijn doorlopende contract (dat pas afloopt in 2013) af te kopen. (FV)