Club Brugge-winger Maxime Lestienne is ontgoocheld over de zware sanctie die hij eerder op de dag van de sportieve cel van de Rode Duivels en de U21 heeft gekregen. Dat meldt hij op de website van zijn club.

Sanctie terecht

"Zoals ik eerder al aangaf besef ik in de fout te zijn gegaan en is een sanctie terecht", opent Lestienne. "Ik ben wel wat ontgoocheld door de grootte van de strafmaat, maar zal ze aanvaarden. Ik wil dit nu achter mij te laten en zal hier dus ook geen verdere commentaar meer op geven. Mijn focus ligt volledig op mijn prestaties bij Club", besluit hij.

Gedragscode

De sportieve cel van de A-ploeg en de U21 besliste om Lestienne te schorsen voor alle wedstrijden bij de nationale ploegen voor een periode van zes maanden (tot 1 maart 2014). Lestienne, zondag nog goed voor twee treffers tegen Anderlecht, werd begin september omwille van disciplinaire redenen uit de beloftenkern van coach Johan Walem gezet voor de EK-kwalificatieduels tegen Italië en Noord-Ierland. Hij was met een vriendin betrapt in het hotel van de Belgische selectie en had zo de gedragscode niet nageleefd.

Voorgaande incidenten

"Max is in de fout gegaan en dat verdient een sanctie", stelt sportief manager Arnar Grétarsson. "Alleen valt deze sanctie wat mij betreft heel zwaar uit, zeker gelet op voorgaande incidenten met andere spelers. Het zou zonde zijn moest Max door deze sanctie een selectie voor het WK mislopen. Hij kan de Rode Duivels veel diensten bewijzen zoals dit ook bij Club gebeurt." (Belga/EE)

Club Brugge-winger Maxime Lestienne is ontgoocheld over de zware sanctie die hij eerder op de dag van de sportieve cel van de Rode Duivels en de U21 heeft gekregen. Dat meldt hij op de website van zijn club. Sanctie terecht "Zoals ik eerder al aangaf besef ik in de fout te zijn gegaan en is een sanctie terecht", opent Lestienne. "Ik ben wel wat ontgoocheld door de grootte van de strafmaat, maar zal ze aanvaarden. Ik wil dit nu achter mij te laten en zal hier dus ook geen verdere commentaar meer op geven. Mijn focus ligt volledig op mijn prestaties bij Club", besluit hij. Gedragscode De sportieve cel van de A-ploeg en de U21 besliste om Lestienne te schorsen voor alle wedstrijden bij de nationale ploegen voor een periode van zes maanden (tot 1 maart 2014). Lestienne, zondag nog goed voor twee treffers tegen Anderlecht, werd begin september omwille van disciplinaire redenen uit de beloftenkern van coach Johan Walem gezet voor de EK-kwalificatieduels tegen Italië en Noord-Ierland. Hij was met een vriendin betrapt in het hotel van de Belgische selectie en had zo de gedragscode niet nageleefd. Voorgaande incidenten "Max is in de fout gegaan en dat verdient een sanctie", stelt sportief manager Arnar Grétarsson. "Alleen valt deze sanctie wat mij betreft heel zwaar uit, zeker gelet op voorgaande incidenten met andere spelers. Het zou zonde zijn moest Max door deze sanctie een selectie voor het WK mislopen. Hij kan de Rode Duivels veel diensten bewijzen zoals dit ook bij Club gebeurt." (Belga/EE)