In het Europees Elftal van de Week dat het Britse bedrijf Opta samenstelt op basis van statistieken, deze week: Mbark Boussoufa. De Marokkaans-Nederlandse ex-middenvelder van Anderlecht dankt zijn plaatsje in het elftal aan het doelpunt en de vier assists (!) waarmee hij zijn Russische club Anzji Machatsjkala naar de zege leidde tegen Kuban Krasnodar (5-2).

Nog een opvallende naam in het elftal is die van Alexander Büttner. De 23-jarige Nederlandse verdediger maakte tegen Wigan zijn debuut voor Manchester United (4-0) en scoorde meteen voor zijn nieuwe club. (KVDA)

Het Europees Elftal van de Week volgens Opta: Pouplin (Sochaux) - clean sheet en 7 reddingen

Adriano (Barcelona) - 1 goal uit 1 doelpoging en 75 procent geslaagde tackels

Lovren (Lyon) - 1 goal, 0 tegengoals en drie kopduels gewonnen

Hummels (Borussia Dortmund) - 1 goal, 0 tegengoals en 88 procent geslaagde tackels

Büttner (Manchester United) - 1 goal, 0 tegengoals en 7 geslaagde voorzetten

Boussoufa (Anzji) - 1 goal, 4 assists en 7 kansen gecreëerd

Honda (CSKA Moskou) - 2 goals en 90 procent gelukte passes

Hernanes (Lazio) - 2 goals uit 4 schoten op doel en 5 succesvolle dribbels

Huszti (Hannover) - 2 goals uit 2 schoten op doel

Berbatov (Fulham) - 2 goals uit 3 schoten op doel en 90 procent gelukte passes

Jovetic (Fiorentina) - 1 goal, 1 assist en 6 doelpogingen

In het Europees Elftal van de Week dat het Britse bedrijf Opta samenstelt op basis van statistieken, deze week: Mbark Boussoufa. De Marokkaans-Nederlandse ex-middenvelder van Anderlecht dankt zijn plaatsje in het elftal aan het doelpunt en de vier assists (!) waarmee hij zijn Russische club Anzji Machatsjkala naar de zege leidde tegen Kuban Krasnodar (5-2). Nog een opvallende naam in het elftal is die van Alexander Büttner. De 23-jarige Nederlandse verdediger maakte tegen Wigan zijn debuut voor Manchester United (4-0) en scoorde meteen voor zijn nieuwe club. (KVDA) Het Europees Elftal van de Week volgens Opta: Pouplin (Sochaux) - clean sheet en 7 reddingen Adriano (Barcelona) - 1 goal uit 1 doelpoging en 75 procent geslaagde tackels Lovren (Lyon) - 1 goal, 0 tegengoals en drie kopduels gewonnen Hummels (Borussia Dortmund) - 1 goal, 0 tegengoals en 88 procent geslaagde tackels Büttner (Manchester United) - 1 goal, 0 tegengoals en 7 geslaagde voorzetten Boussoufa (Anzji) - 1 goal, 4 assists en 7 kansen gecreëerd Honda (CSKA Moskou) - 2 goals en 90 procent gelukte passes Hernanes (Lazio) - 2 goals uit 4 schoten op doel en 5 succesvolle dribbels Huszti (Hannover) - 2 goals uit 2 schoten op doel Berbatov (Fulham) - 2 goals uit 3 schoten op doel en 90 procent gelukte passes Jovetic (Fiorentina) - 1 goal, 1 assist en 6 doelpogingen