Mbark Boussoufa beproeft de komende twee jaar zijn voetbalgeluk in Abu Dhabi. In de golfstaat tekende de in Nederland geboren Marokkaan een contract voor twee jaar bij Al Jazira.

De 31-jarige Boussoufa lijkt met zijn stap naar de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten te beginnen aan de laatste fase in zijn carrière, die in ons land begon. In 2004 maakte Boussoufa indruk bij AA Gent. Het leverde hem een transfer op naar Anderlecht, waar hij door zijn flitsen de kleine prins van het Astridpark werd. Hij veroverde ook tweemaal de Gouden Schoen.

Na omzwervingen bij Anzhi Makhachkala en Lokomotiv Moskou, belandde hij begin dit jaar weer in de Jupiler Pro League op uitleenbeurt bij AA Gent. Na een weinig overtuigende passage viel hij zonder club. Al Jazira won uiteindelijk de strijd om zijn handtekening. Naar verluidt toonden ook het Turkse Fenerbahçe en het Nederlandse Feyenoord interesse. (JF)

Mbark Boussoufa beproeft de komende twee jaar zijn voetbalgeluk in Abu Dhabi. In de golfstaat tekende de in Nederland geboren Marokkaan een contract voor twee jaar bij Al Jazira. De 31-jarige Boussoufa lijkt met zijn stap naar de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten te beginnen aan de laatste fase in zijn carrière, die in ons land begon. In 2004 maakte Boussoufa indruk bij AA Gent. Het leverde hem een transfer op naar Anderlecht, waar hij door zijn flitsen de kleine prins van het Astridpark werd. Hij veroverde ook tweemaal de Gouden Schoen. Na omzwervingen bij Anzhi Makhachkala en Lokomotiv Moskou, belandde hij begin dit jaar weer in de Jupiler Pro League op uitleenbeurt bij AA Gent. Na een weinig overtuigende passage viel hij zonder club. Al Jazira won uiteindelijk de strijd om zijn handtekening. Naar verluidt toonden ook het Turkse Fenerbahçe en het Nederlandse Feyenoord interesse. (JF)