In Sport/Voetbalmagazine komt Herman Van Holsbeeck terug op de voorbije crisisperiode in het kamp van RSC Anderlecht.

De crisisperiode op Anderlecht begon na de verkoop van Mbark Boussoufa en een desastreus verlopen play-off 1. Pas met de kwalificatie voor de Europa League kwam er voor Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck een einde aan de lijdensweg.

"Na de zege tegen Bursaspor heb ik 's avonds tegen mijn vrouw gezegd: 'We hebben een punt gezet achter de grootste crisis uit mijn carrière", blikt Van Holsbeeck nu terug.

"Het zijn drie zeer moeilijke maanden geweest. Maar als men mij vraagt: 'Wat had je anders gedaan?', antwoord ik: 'Zeker en vast niet Boussoufa houden.' Ik had hem altijd verkocht, ook al wist ik dat we in de shit terecht konden komen. Dat is ook gebeurd: we zijn als derde geëindigd, voor het eerst in mijn negen jaar hier. Mét slecht voetbal bovendien. Ik wist dat ik de wind van voor zou krijgen."

Jovanovic

De Anderlechtmanager werd tijdens de fandag uitgefloten, maar bleef daar rustig onder: "Het is nu eenmaal onmogelijk om aan die mensen uit te leggen waar je mee bezig bent. Wij wisten voor welke spelers we wilden gaan, maar Jovanovic was wel een speler van Liverpool, met nog een contract van twee jaar."

"Ik heb de voorzitter gezegd: 'Als je hem op de fandag wilt voorstellen, zal u dat twee miljoen euro kosten. Kan je nog drie weken wachten, denk ik dat de deal goedkoper rond komt.' Dat is ook gebeurd.

"Ik kan alleen maar met daden spreken en die bewijzen dat ik mijn beloftes ben nagekomen. Misschien niet op het moment dat jullie en de supporters het graag hadden gewild, maar dat is niet erg. Het belangrijkste is dat ik populair ben in de raad van bestuur. Het grootste compliment van Roger Vanden Stock is geweest dat hij mij een plaats in de raad van bestuur van de nieuwe nv heeft gegeven. Dat is een blijk van waardering die ik nooit zal vergeten."

Mbokani

Met de transfers van Ronald Vargas, Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani wist Anderlechtbestuur alsnog de grote namen te strikken die het aan zijn fans beloofd had. Toch spreken de critici van risicobeleggingen.

Van Holsbeeck weerlegt: "Wij hadden beslist drie toppers te pakken van wie we de kwaliteiten en gebreken kenden. Zonder zijn blessure kunnen wij Ronald Vargas nooit kopen. Dan kost hij acht of negen miljoen. Als hij helemaal geneest, waar we voor tweehonderd procent van overtuigd zijn, is hij de beste zaak die Anderlecht de laatste jaren deed."

Jovanovic is 31 en heeft een jaar niet gespeeld, maar we weten dat hij topfit is. Is hij een risico? Neen, want in zijn eerste wedstrijden bewees hij al dat hij voor ons van goudwaarde kan zijn."

"En de Dieumerci Mbokani die wij hier op de eerste trainingen zagen, zou wel eens completer kunnen zijn dan Lukaku. Alleen is het belangrijk dat we een omkadering creëren rond Dieu waardoor hij zich goed voelt. Daar zijn we volop mee bezig." (JH)

In Sport/Voetbalmagazine komt Herman Van Holsbeeck terug op de voorbije crisisperiode in het kamp van RSC Anderlecht. De crisisperiode op Anderlecht begon na de verkoop van Mbark Boussoufa en een desastreus verlopen play-off 1. Pas met de kwalificatie voor de Europa League kwam er voor Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck een einde aan de lijdensweg. "Na de zege tegen Bursaspor heb ik 's avonds tegen mijn vrouw gezegd: 'We hebben een punt gezet achter de grootste crisis uit mijn carrière", blikt Van Holsbeeck nu terug. "Het zijn drie zeer moeilijke maanden geweest. Maar als men mij vraagt: 'Wat had je anders gedaan?', antwoord ik: 'Zeker en vast niet Boussoufa houden.' Ik had hem altijd verkocht, ook al wist ik dat we in de shit terecht konden komen. Dat is ook gebeurd: we zijn als derde geëindigd, voor het eerst in mijn negen jaar hier. Mét slecht voetbal bovendien. Ik wist dat ik de wind van voor zou krijgen."Jovanovic De Anderlechtmanager werd tijdens de fandag uitgefloten, maar bleef daar rustig onder: "Het is nu eenmaal onmogelijk om aan die mensen uit te leggen waar je mee bezig bent. Wij wisten voor welke spelers we wilden gaan, maar Jovanovic was wel een speler van Liverpool, met nog een contract van twee jaar." "Ik heb de voorzitter gezegd: 'Als je hem op de fandag wilt voorstellen, zal u dat twee miljoen euro kosten. Kan je nog drie weken wachten, denk ik dat de deal goedkoper rond komt.' Dat is ook gebeurd. "Ik kan alleen maar met daden spreken en die bewijzen dat ik mijn beloftes ben nagekomen. Misschien niet op het moment dat jullie en de supporters het graag hadden gewild, maar dat is niet erg. Het belangrijkste is dat ik populair ben in de raad van bestuur. Het grootste compliment van Roger Vanden Stock is geweest dat hij mij een plaats in de raad van bestuur van de nieuwe nv heeft gegeven. Dat is een blijk van waardering die ik nooit zal vergeten." Mbokani Met de transfers van Ronald Vargas, Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani wist Anderlechtbestuur alsnog de grote namen te strikken die het aan zijn fans beloofd had. Toch spreken de critici van risicobeleggingen. Van Holsbeeck weerlegt: "Wij hadden beslist drie toppers te pakken van wie we de kwaliteiten en gebreken kenden. Zonder zijn blessure kunnen wij Ronald Vargas nooit kopen. Dan kost hij acht of negen miljoen. Als hij helemaal geneest, waar we voor tweehonderd procent van overtuigd zijn, is hij de beste zaak die Anderlecht de laatste jaren deed." Jovanovic is 31 en heeft een jaar niet gespeeld, maar we weten dat hij topfit is. Is hij een risico? Neen, want in zijn eerste wedstrijden bewees hij al dat hij voor ons van goudwaarde kan zijn." "En de Dieumerci Mbokani die wij hier op de eerste trainingen zagen, zou wel eens completer kunnen zijn dan Lukaku. Alleen is het belangrijk dat we een omkadering creëren rond Dieu waardoor hij zich goed voelt. Daar zijn we volop mee bezig." (JH)