Bij Bergen waren ze na de nederlaag op Leuven ontstemd over de arbitrage van de nog onervaren Gert Deckers (37 jaar). Een verontwaardigde Dennis van Wijk sprak van een 'minderwaardigheidscomplex' bij de Bergense entourage. "Hoeveel beleidsmensen uit Wallonië zitten er in het voetbal? En hoeveel Waalse scheidsrechters zijn er nog op het hoogste niveau?", stelde hij retorisch.

"Dat zijn de emoties na de wedstrijd", suste sportief directeur Dimitri Mbuyu daags nadien. "We gaan hier geen Calimero spelen, maar het klopt dat we intern al gesproken hebben over het feit dat we na zes speeldagen slechts één Waalse scheidsrechter zagen. Daar kan je wel bepaalde vragen bij stellen. En je kunt ook moeilijk ontkennen dat het ons met amper twee Waalse clubs aan impact ontbreekt in de Jupiler League."

Bergen kende een prima start, doorspekt met aardig voetbal. Op dat vlak is Mbuyu dus wel gerustgesteld: "Gezien onze budgettaire beperkingen mogen we tevreden zijn met onze huidige kern. Niet vergeten dat we nog laat de eindrondes moesten spelen en dat hier van de zomer nog amper één speler onder contract lag. Straks komen Tom Van Imschoot en Jérémy Sapina ook terug uit blessure. We weten waar we mee bezig zijn."

Toch zorgde het prille sportieve succes niet voor een financiële meerwaarde in Bergen. "En dan is het wel een beetje frustrerend om te zien dat Leuven zijn budget van 5,5 miljoen euro verhoogd zag naar 7 miljoen euro...en wij niet kunnen volgen", erkent Mbuyu.

"We hadden meer steun verwacht van de politieke wereld en de stad Bergen. Ook de respons uit het bedrijfsleven bleef onder de verwachtingen. Op dat gebied kampen we nog met de naweeën van de vorige passage in eerste klasse, dat voor een slecht imago zorgde."

"Nu goed, onze commercieel directeur vertelde me dat er het één en ander begint te bewegen. Laat ons dus vooral positief blijven." (MS)

Bij Bergen waren ze na de nederlaag op Leuven ontstemd over de arbitrage van de nog onervaren Gert Deckers (37 jaar). Een verontwaardigde Dennis van Wijk sprak van een 'minderwaardigheidscomplex' bij de Bergense entourage. "Hoeveel beleidsmensen uit Wallonië zitten er in het voetbal? En hoeveel Waalse scheidsrechters zijn er nog op het hoogste niveau?", stelde hij retorisch. "Dat zijn de emoties na de wedstrijd", suste sportief directeur Dimitri Mbuyu daags nadien. "We gaan hier geen Calimero spelen, maar het klopt dat we intern al gesproken hebben over het feit dat we na zes speeldagen slechts één Waalse scheidsrechter zagen. Daar kan je wel bepaalde vragen bij stellen. En je kunt ook moeilijk ontkennen dat het ons met amper twee Waalse clubs aan impact ontbreekt in de Jupiler League." Bergen kende een prima start, doorspekt met aardig voetbal. Op dat vlak is Mbuyu dus wel gerustgesteld: "Gezien onze budgettaire beperkingen mogen we tevreden zijn met onze huidige kern. Niet vergeten dat we nog laat de eindrondes moesten spelen en dat hier van de zomer nog amper één speler onder contract lag. Straks komen Tom Van Imschoot en Jérémy Sapina ook terug uit blessure. We weten waar we mee bezig zijn." Toch zorgde het prille sportieve succes niet voor een financiële meerwaarde in Bergen. "En dan is het wel een beetje frustrerend om te zien dat Leuven zijn budget van 5,5 miljoen euro verhoogd zag naar 7 miljoen euro...en wij niet kunnen volgen", erkent Mbuyu. "We hadden meer steun verwacht van de politieke wereld en de stad Bergen. Ook de respons uit het bedrijfsleven bleef onder de verwachtingen. Op dat gebied kampen we nog met de naweeën van de vorige passage in eerste klasse, dat voor een slecht imago zorgde." "Nu goed, onze commercieel directeur vertelde me dat er het één en ander begint te bewegen. Laat ons dus vooral positief blijven." (MS)