Sport/Voetbalmagazine trok naar Moskou en sprak er met João Carlos, Mbark Boussoufa en Mehdi Carcela. Carcela kwam er onder meer terug op zijn transfer van Standard naar Anzhi Makhachkala. Als het van Mehdi Carcela alleen had afgehangen, zou hij gewoon op Sclessin zijn gebleven, ondanks het vertrek van zijn maten Axel Witsel en Steven Defour.

"Ik had geen haast om te vertrekken, ook al besefte ik dat het seizoen 2011-2012 niet makkelijk zou worden", zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "Ik had het bestuur op de hoogte gebracht, maar tot mijn grote verbazing deden ze niks om mij tegen te houden."

"Integendeel, Roland Duchâtelet heeft er alles aan gedaan om mij richting uitgang te duwen. 'Het zou het beste zijn voor de club en voor jou als wij het hierbij laten', waren zijn woorden tijdens mijn laatste onderhoud met hem."

"Op dat ogenblik begreep ik dat het er de nieuwe sterke man van de club vooral om te doen was om al een deel van zijn geïnvesteerde geld te recupereren. Het was niet een voorzitter die met mij sprak, maar een businessman."

Sparktak Moskou toonde als eerste interesse voor de begaafde linkspoot, maar het was Anzhi dat met hem ging lopen. "Bij Spartak zou ik volledig op mezelf zijn aangewezen, want buiten Frans brabbel ik slechts enkele woordjes Engels en Arabisch. Bij Anzhi ligt het anders, want daar zijn enkele spelers Franstalig."

"En natuurlijk heeft de aanwezigheid van mijn grote vriend Bous ook meegespeeld. Hij heeft mij trouwens meteen onderdak gegeven tot ik wat verderop in dezelfde wijk kon gaan wonen. Ik ben hier om mij op het voetbal te concentreren en voor niks anders."

"Trouwens, naast Bous en Samuel Eto'o spelen, dat is bijna te mooi om waar te zijn." (BG)

Sport/Voetbalmagazine trok naar Moskou en sprak er met João Carlos, Mbark Boussoufa en Mehdi Carcela. Carcela kwam er onder meer terug op zijn transfer van Standard naar Anzhi Makhachkala. Als het van Mehdi Carcela alleen had afgehangen, zou hij gewoon op Sclessin zijn gebleven, ondanks het vertrek van zijn maten Axel Witsel en Steven Defour. "Ik had geen haast om te vertrekken, ook al besefte ik dat het seizoen 2011-2012 niet makkelijk zou worden", zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "Ik had het bestuur op de hoogte gebracht, maar tot mijn grote verbazing deden ze niks om mij tegen te houden." "Integendeel, Roland Duchâtelet heeft er alles aan gedaan om mij richting uitgang te duwen. 'Het zou het beste zijn voor de club en voor jou als wij het hierbij laten', waren zijn woorden tijdens mijn laatste onderhoud met hem." "Op dat ogenblik begreep ik dat het er de nieuwe sterke man van de club vooral om te doen was om al een deel van zijn geïnvesteerde geld te recupereren. Het was niet een voorzitter die met mij sprak, maar een businessman." Sparktak Moskou toonde als eerste interesse voor de begaafde linkspoot, maar het was Anzhi dat met hem ging lopen. "Bij Spartak zou ik volledig op mezelf zijn aangewezen, want buiten Frans brabbel ik slechts enkele woordjes Engels en Arabisch. Bij Anzhi ligt het anders, want daar zijn enkele spelers Franstalig." "En natuurlijk heeft de aanwezigheid van mijn grote vriend Bous ook meegespeeld. Hij heeft mij trouwens meteen onderdak gegeven tot ik wat verderop in dezelfde wijk kon gaan wonen. Ik ben hier om mij op het voetbal te concentreren en voor niks anders." "Trouwens, naast Bous en Samuel Eto'o spelen, dat is bijna te mooi om waar te zijn." (BG)