De FIFA geeft de aanvaller geen toestemming om uit te komen voor de Belgische nationale ploeg, omdat hij al zou uitgekomen hebben voor Burundi en Rwanda. In eerste aanleg had de rechter de klacht onontvankelijk verklaard.

De in Burundi geboren Mémé Tchité bezit naast de Burundese, de Rwandese en de Congolese sinds 2008 ook de Belgische nationaliteit, maar mag niet voor de Rode Duivels spelen omdat de FIFA gelooft dat Tchité, naast interlands gespeeld te hebben met de Burundese jeugdploegen, ooit voor Rwanda getekend heeft. Volgens het reglement mag een speler slechts een keer van nationale ploeg veranderen.

Tchité wilde echter graag voor België aantreden en besloot om zelf naar de rechtbank te stappen om aan te tonen dat zijn aansluiting bij Rwanda vervalst is.

De FIFA geeft de aanvaller geen toestemming om uit te komen voor de Belgische nationale ploeg, omdat hij al zou uitgekomen hebben voor Burundi en Rwanda. In eerste aanleg had de rechter de klacht onontvankelijk verklaard. De in Burundi geboren Mémé Tchité bezit naast de Burundese, de Rwandese en de Congolese sinds 2008 ook de Belgische nationaliteit, maar mag niet voor de Rode Duivels spelen omdat de FIFA gelooft dat Tchité, naast interlands gespeeld te hebben met de Burundese jeugdploegen, ooit voor Rwanda getekend heeft. Volgens het reglement mag een speler slechts een keer van nationale ploeg veranderen. Tchité wilde echter graag voor België aantreden en besloot om zelf naar de rechtbank te stappen om aan te tonen dat zijn aansluiting bij Rwanda vervalst is.