Na acht speeldagen in de Primera División vond Marca de tijd gekomen voor een eerste grote lezersenquête. Daaruit kwamen twee spelers als grote winnaars.

Martin Ödegaard, tegenwoordig actief bij Real Sociedad, werd verkozen tot 'beste speler in La Liga' met 39 procent van de stemmen. Hij liet Marc-André ter Stegen (24 procent) en Karim Benzema (21 procent) achter zich.

'Revelatie van de competitie' werd, niet verrassend, Ansu Fati. Het bijna 17-jarige wonderkind van FC Barcelona haalde maar liefst 66 procent van de stemmen.

Ook Eden Hazard viel in de prijzen, maar dan wel in een weinig benijdenswaardige categorie: die van grootste teleurstelling. Dat lijstje voert hij aan met 38 procent. De nummer twee zit hem wel op de hielen: Antoine Griezmann 'overtuigde' 35 procent van de stemmers. Merci, Antoine.

De leemte van Cristiano

Tot daar het slechte nieuws. Opvallend was dat Eden Hazard afgelopen week uit de wind werd gezet door een aantal zwaargewichten in de voetbalwereld.

Eerst en vooral door Roberto Martínez. 'Hij is niet dik', 'hij verzorgt zich goed', 'Dik of niet, Hazard is altijd in staat om het verschil te maken',... De Belgische bondscoach sloofde zich uit om zijn landgenoten van de media duidelijk te maken dat er met de man van 100 miljoen niks aan de hand is.

Ook voor Thibaut Courtois brak Martínez een lans: 'Ik ben er zeker van dat hij de beste keeper ter wereld is.'

Voor Hazard kwam er nog steun uit een andere hoek. Arsène Wenger, le professeur, sprak zich op beIN Sports uit over de komst van de Belg naar Real Madrid en hij deed dat als volgt: 'Hazard zal een ster zijn bij Madrid, maar hij gaat de leemte niet vullen die Cristiano liet.'

'Hazard zal de oplossing zijn, maar hij zal geen vijftig goals op een jaar maken', trapte de oud-trainer van Arsenal een open deur in. 'Real heeft een andere doelpuntenmaker nodig, want Benzema is al 32 jaar.'

Wenger is er zeker van dat het beste nog moet komen: 'Hij is van niemand bang. Ik denk dat we de beste Hazard nog niet gezien hebben, omdat hij fysiek nog niet top is.' Merci, Arsène.

81-245-401

Om af te sluiten nog een statistiekje om mee uit te pakken in de koffiebar. Eden Hazard had 81 minuten nodig om zijn eerste goal bij Lille OSC te maken. Bij Chelsea duurde het 245 minuten, toen hij tegen Norwich City een penalty omzette.

In het shirt van Real moest hij 401 minuten wachten op zijn eerste doelpunt, maar het lobje waarmee hij Rui Silva, de doelman van Granada, verschalkte, was dan ook prinsheerlijk.

Dat smaakt naar meer. Misschien volgende zaterdag al, uit bij degradatiekandidaat Mallorca? Por favor, Eden!

Na acht speeldagen in de Primera División vond Marca de tijd gekomen voor een eerste grote lezersenquête. Daaruit kwamen twee spelers als grote winnaars. Martin Ödegaard, tegenwoordig actief bij Real Sociedad, werd verkozen tot 'beste speler in La Liga' met 39 procent van de stemmen. Hij liet Marc-André ter Stegen (24 procent) en Karim Benzema (21 procent) achter zich. 'Revelatie van de competitie' werd, niet verrassend, Ansu Fati. Het bijna 17-jarige wonderkind van FC Barcelona haalde maar liefst 66 procent van de stemmen.Ook Eden Hazard viel in de prijzen, maar dan wel in een weinig benijdenswaardige categorie: die van grootste teleurstelling. Dat lijstje voert hij aan met 38 procent. De nummer twee zit hem wel op de hielen: Antoine Griezmann 'overtuigde' 35 procent van de stemmers. Merci, Antoine.Tot daar het slechte nieuws. Opvallend was dat Eden Hazard afgelopen week uit de wind werd gezet door een aantal zwaargewichten in de voetbalwereld.Eerst en vooral door Roberto Martínez. 'Hij is niet dik', 'hij verzorgt zich goed', 'Dik of niet, Hazard is altijd in staat om het verschil te maken',... De Belgische bondscoach sloofde zich uit om zijn landgenoten van de media duidelijk te maken dat er met de man van 100 miljoen niks aan de hand is. Ook voor Thibaut Courtois brak Martínez een lans: 'Ik ben er zeker van dat hij de beste keeper ter wereld is.'Voor Hazard kwam er nog steun uit een andere hoek. Arsène Wenger, le professeur, sprak zich op beIN Sports uit over de komst van de Belg naar Real Madrid en hij deed dat als volgt: 'Hazard zal een ster zijn bij Madrid, maar hij gaat de leemte niet vullen die Cristiano liet.''Hazard zal de oplossing zijn, maar hij zal geen vijftig goals op een jaar maken', trapte de oud-trainer van Arsenal een open deur in. 'Real heeft een andere doelpuntenmaker nodig, want Benzema is al 32 jaar.'Wenger is er zeker van dat het beste nog moet komen: 'Hij is van niemand bang. Ik denk dat we de beste Hazard nog niet gezien hebben, omdat hij fysiek nog niet top is.' Merci, Arsène.Om af te sluiten nog een statistiekje om mee uit te pakken in de koffiebar. Eden Hazard had 81 minuten nodig om zijn eerste goal bij Lille OSC te maken. Bij Chelsea duurde het 245 minuten, toen hij tegen Norwich City een penalty omzette. In het shirt van Real moest hij 401 minuten wachten op zijn eerste doelpunt, maar het lobje waarmee hij Rui Silva, de doelman van Granada, verschalkte, was dan ook prinsheerlijk.Dat smaakt naar meer. Misschien volgende zaterdag al, uit bij degradatiekandidaat Mallorca? Por favor, Eden!