Mertens: ‘Ik zie in Anderlecht de stempel van Van den Brom’

© IMAGEGLOBE

Dries Mertensheeft een speciale band met John van den Brom, die hem bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV herlanceerde.

Sport/Voetbalmagazine zocht Dries Mertens op in Eindhoven. De pocketaanvaller heeft een speciale band met John van den Brom, die hem bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV herlanceerde.

Tussen 2007 en 2009 werkte Dries Mertens, net als Nacer Chadli, twee seizoenen samen met John van den Brom. De Nederlandse trainer kwam in 2007 over van Ajax, waar hij de jeugd opleidde, en begon bij AGOVV Apeldoorn aan zijn eerste job als hoofdcoach.

Mertens groeide onder Van den Broms vleugels uit tot smaakmaker van de Eerste Divisie. In 2009 ontving de vinnige aanvaller een Gouden Stier, een prijs voor het grootste talent van de Nederlandse tweede klasse.

Extra tips

De Rode Duivel is zijn voormalige trainer nog steeds erkentelijk. “John is gewoon een goed mens én een goede trainer”, aldus Mertens. “Ik wist dat hij zou slagen bij Anderlecht. Bij ADO Den Haag en Vitesse bewees hij al dat hij spelers beter maakt.”

Dat deed hij bij AGOVV ook met Chadli en Mertens, die destijds beiden op een zijspoor waren beland. Wat is het geheim van John van den Brom?

Mertens: “”Hij steekt tijd in jou. Bij AGOVV bleven zowel Nacer als ikzelf vaak nog wat oefeningen doen na de training. Meestal zie je de trainer op zulke momenten naar de kleedkamer trekken, Van den Brom niet, die bleef mee op het veld om ons extra tips te geven.”

Stempel

“Als ik het huidige Anderlecht zie spelen, zie ik duidelijk de stempel van Van den Brom. Het aanvallende spel. Ik zie ze veel meer voetballen van achteruit, er zit iets dominants in. Dat zag ik voordien niet. En met Bram Nuytinck heeft hij de juiste man daarvoor ingehaald, daar staat hij volledig achter. Dat is de sterkte van Van den Brom: hij haalt iemand en dat klopt ook. Want evident is dat toch niet, Nuytinck was ook niet zó een grote naam.”

En de Nederlander blijkt nog een troef te hebben als trainer: zijn balaanname. “Bij AGOVV deed hij geregeld een rondootje mee,” vertelt Mertens. “Man! Zijn balaannames zijn fantastisch! Alleen al daarmee dwingt hij respect af.”

Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content