Mertens (PSV), De Camargo (M’gladbach) trefzeker in Europa League

© AFP

Hoe deden de de ‘buitenlandse’ Belgen het op de tweede speeldag?

Thibaut Courtois zag vanop de bank hoe zijn club Atletico Madrid in groep B in extremis een 1-0 zege boekte tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. In de stand leidt Atletico met zes punten, voor Plzen (3), Academica Coimbra en Hapoel Tel-Aviv (1).

Borussia Mönchengladbach moest in groep C zijn meerdere erkennen in het Turkse Fenerbahçe en verloor met 2-4. Bij de thuisploeg speelde Filip Daems een volledige wedstrijd en viel Igor De Camargo na 62 minuten in. De Camargo lukte het tweede Duitse doelpunt. In de stand hebben Fener en Marseille 4 punten, Gladbach en AEL Limassol tellen één puntje.

In groep E verloor het FC Kopenhagen van Ariël Jacobs met 1-0 bij het Roemeense Steaua Boekarest. In de stand leidt Steaua (4) voor Kopenhagen (3), Molde (3) en Stuttgart (1).

PSV boekte een knappe 3-0 overwinning tegen het Italiaanse Napels. Dries Mertens stond net als Timothy Derijck de volle 90 minuten tussen de lijnen. Hij scoorde de 2-0 en trapte de hoekschop waaruit de derde treffer viel. Bij de Italianen werd de Marokkaanse Belg Omar El Kaddouri bij de rust vervangen. In groep F is Dnipropetrovsk leider (6) en staat het voor Napels (3), PSV (3) en AIK Solna (0).

Inter Milan haalde het met 1-3 op het veld van Neftchi Bakoe. Gaby Mudingayi stond negentig minuten tussen de lijnen bij de Italianen. Na twee speeldagen delen de Milanezen de eerste plaats in groep H met het Russische Rubin Kazan, dat Partizan Belgrado met 2-0 versloeg. Beide teams tellen vier punten.

Tottenham speelde 1-1 gelijk op het veld van het Griekse Panathinaikos. Zowel Jan Vertonghen als Moussa Dembélé speelden de volledige wedstrijd. In de andere wedstrijd in groep J won Lazio Rome met 1-0 van het Sloveense Maribor. De jonge Belg Luis Cavanda speelde negentig minuten als rechtsachter bij de Romeinen. Lazio staat met vier punten aan de leiding in hun groep, gevolgd door Maribor (3), Tottenham (2) en Panathinaikos (1).

Twente behaalde in groep L met moeite een 2-2 gelijkspel bij het Zweedse Helsingborg. Na de eerste helft stonden de Nederlanders, met Dedryck Boyata en Nacer Chadli de hele wedstrijd tussen de lijnen, 2-0 in het krijt. Een kwartier voor tijd zorgde Bengtsson voor de aansluitingstreffer, terwijl Douglas twee minuten voor tijd de gelijkmaker lukte. Zo staat Twente op de derde plaats in hun groep met 2 punten, na Hannover (4) en Levante (3). Helsingborg staat laatste met een punt. (Belga/KVDA)