Met zijn zevende hattrick voor het nationale team passeerde hij de legendarische Braziliaan Pelé als topscorer van Zuid-Amerika met 79 interlandtreffers. Het oude record van Pelé stond op 77 goals.

"Ik heb er lang op moeten wachten, maar ik wilde het record heel graag hebben en ik ben er ook echt voor gegaan", zei een emotionele Messi na zijn 153e interland. "Ik ga nu genieten van dit unieke moment", aldus de topschutter, die deze zomer FC Barcelona ruilde voor Paris Saint-Germain.

Brazilië haalde het van Peru met 2-0. Ribeiro (14.) en Neymar (40.) troffen raak. Voorts versloeg Uruguay met weinig overschot Ecuador (1-0). Ook Paraguay (2-1 tegen Venezuela) en Colombia (3-1 tegen Chili) hielden de punten thuis. Brazilië voert de stand ruim aan met 24 punten uit acht wedstrijden, voor Argentinië (18 ptn).

Met zijn zevende hattrick voor het nationale team passeerde hij de legendarische Braziliaan Pelé als topscorer van Zuid-Amerika met 79 interlandtreffers. Het oude record van Pelé stond op 77 goals."Ik heb er lang op moeten wachten, maar ik wilde het record heel graag hebben en ik ben er ook echt voor gegaan", zei een emotionele Messi na zijn 153e interland. "Ik ga nu genieten van dit unieke moment", aldus de topschutter, die deze zomer FC Barcelona ruilde voor Paris Saint-Germain. Brazilië haalde het van Peru met 2-0. Ribeiro (14.) en Neymar (40.) troffen raak. Voorts versloeg Uruguay met weinig overschot Ecuador (1-0). Ook Paraguay (2-1 tegen Venezuela) en Colombia (3-1 tegen Chili) hielden de punten thuis. Brazilië voert de stand ruim aan met 24 punten uit acht wedstrijden, voor Argentinië (18 ptn).