De sterspeler van FC Barcelona trok zondag na zijn doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Osasuna (4-0) zijn shirt uit waarna hij het tricot met nummer 10 liet zien dat Maradona droeg in zijn jaartje bij Newell's Old Boys in 1993. Barcelona plukte bij die Argentijnse club Messi op 13-jarige leeftijd weg.

Messi kreeg de gele kaart voor zijn laatste groet aan Maradona. De aanvoerder van Barcelona ontving uit de hele wereld veel waardering en bijval voor zijn actie, maar de Spaanse bond bleek onverbiddelijk. 'We hebben begrip voor dit eerbetoon, maar volgens de regels moet een speler bestraft worden als hij zijn shirt uittrekt bij het vieren van een doelpunt, ongeacht het motief.' Messi moet dus een boete van 600 euro betalen.

De sterspeler van FC Barcelona trok zondag na zijn doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Osasuna (4-0) zijn shirt uit waarna hij het tricot met nummer 10 liet zien dat Maradona droeg in zijn jaartje bij Newell's Old Boys in 1993. Barcelona plukte bij die Argentijnse club Messi op 13-jarige leeftijd weg. Messi kreeg de gele kaart voor zijn laatste groet aan Maradona. De aanvoerder van Barcelona ontving uit de hele wereld veel waardering en bijval voor zijn actie, maar de Spaanse bond bleek onverbiddelijk. 'We hebben begrip voor dit eerbetoon, maar volgens de regels moet een speler bestraft worden als hij zijn shirt uittrekt bij het vieren van een doelpunt, ongeacht het motief.' Messi moet dus een boete van 600 euro betalen.