Mesut Özil kan niet altijd topprestaties leveren

03/02/12 om 08:05 - Bijgewerkt om 08:05

Bron: Sportmagazine

Duitse spelmaker leerde bij Real Madrid al veel over zichzelf.

De Portugese coach José Mourinho opteert de laatste weken bij de Koninklijke voor een tactisch opvallende variant, met de Braziliaan Kaká en de Duitse strateeg Mesut Özil op het middenveld. Ruim een jaar werd alom gesteld dat beide creatievelingen niet in een team kunnen spelen.

"Ik heb een periode achter de rug waarin ik veel leerde over mezelf", verklaarde de 23-jarige Duitse international aan Kicker, nadat hij tegen Real Zaragoza voor het eerst sinds 22 november nog eens scoorde. "Natuurlijk is het ergerlijk als je merkt dat het niet loopt zoals je zelf wil en op de invallersbank belandt. Maar die mindere fase maakte me vooral sterker. De hype rond Real Madrid is enorm. Als je hier wil voetballen, moet je met moeilijke perioden om kunnen gaan. Belangrijk is vooral om je niet door extremen, bij goed en slecht, te laten beïnvloeden. Na mijn sterke debuutjaar had ik al gezegd dat ik ook maar een mens ben en niet altijd topprestaties kan leveren. Bovendien heb je hier ook te maken met grote concurrentie. Heb je even een dip, dan spelen er andere jongens."

Toch kwam Özil in januari aan een individuele oogst van een goal en vijf assists. "De winterstop deed me goed", weet de oud-speler van Schalke 04 en Werder Bremen. "Ik voel me nu veel beter. Met mijn familie nam ik vakantie in Turkije, daarna vloog ik er stevig in tijdens de winterstage. Dat betaalt zich nu uit, al kunnen en moeten mijn prestaties nóg constanter." (FV)

Lees meer over:

Onze partners