Michael Verschueren, lid van de raad van bestuur van de NV RSC Anderlecht, is verkozen tot 'executive board member' van de European Club Association (ECA), die de belangen van de Europese voetbalclubs behartigt. Hij volgt er zijn vader Michel op.

'Ik ben vanzelfsprekend erg tevreden met de verkiezing. Als voetballiefhebber en als beheerder kan ik nu, op internationaal niveau, bijdragen tot de verdere ontwikkeling van het Europees voetbal', aldus Michael Verschueren. 'Ik wil iedereen danken die vertrouwen in mij heeft gehad. Ik wens voorzitter Roger Vanden Stock speciaal te danken om mij te hebben voorgedragen'.

Stap opzij

Michael Verschueren had zich eind augustus kandidaat gesteld om zijn vader op te volgen bij de machtige organisatie, de opvolger van de in 2008 opgedoekte G14.

'Mister Michel' was er jarenlang aan de slag en werkte zich op tot derde vicevoorzitter, zeg maar de nummer vier in de hiërarchie bij de ECA. De ondertussen 82-jarige Verschueren besliste onlangs echter om een stap opzij te zetten.

'Als lid van de Raad van Bestuur en het directiecomité van RSC Anderlecht heeft Michael Verschueren zich de voorbije maanden onderscheiden door een uitmuntende kennis op vlak van de evolutie in digitale communicatie', had voorzitter Vanden Stock eind augustus laten optekenen. 'Ook zijn innoverende inzichten op vlak van de commerciële exploitatie van voetbalclubs in een steeds sneller veranderend voetbalmilieu zijn ons binnen RSCA opgevallen.' (Belga/KVDA)

Michael Verschueren, lid van de raad van bestuur van de NV RSC Anderlecht, is verkozen tot 'executive board member' van de European Club Association (ECA), die de belangen van de Europese voetbalclubs behartigt. Hij volgt er zijn vader Michel op. 'Ik ben vanzelfsprekend erg tevreden met de verkiezing. Als voetballiefhebber en als beheerder kan ik nu, op internationaal niveau, bijdragen tot de verdere ontwikkeling van het Europees voetbal', aldus Michael Verschueren. 'Ik wil iedereen danken die vertrouwen in mij heeft gehad. Ik wens voorzitter Roger Vanden Stock speciaal te danken om mij te hebben voorgedragen'. Stap opzij Michael Verschueren had zich eind augustus kandidaat gesteld om zijn vader op te volgen bij de machtige organisatie, de opvolger van de in 2008 opgedoekte G14. 'Mister Michel' was er jarenlang aan de slag en werkte zich op tot derde vicevoorzitter, zeg maar de nummer vier in de hiërarchie bij de ECA. De ondertussen 82-jarige Verschueren besliste onlangs echter om een stap opzij te zetten. 'Als lid van de Raad van Bestuur en het directiecomité van RSC Anderlecht heeft Michael Verschueren zich de voorbije maanden onderscheiden door een uitmuntende kennis op vlak van de evolutie in digitale communicatie', had voorzitter Vanden Stock eind augustus laten optekenen. 'Ook zijn innoverende inzichten op vlak van de commerciële exploitatie van voetbalclubs in een steeds sneller veranderend voetbalmilieu zijn ons binnen RSCA opgevallen.' (Belga/KVDA)