Michel D'Hooghe heeft geen inbreuken gepleegd op de ethische code van de Wereldvoetbalbond in de rand van de toewijzingen van de WK's van 2018 en 2022. Dat heeft de FIFA bevestigd. In een mededeling aan Belga stelt dokter D'Hooghe, al 27 jaar lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, dat hij toch een bitter gevoel aan de voorbije periode overhoudt.

"Het is genoegzaam bekend dat ik mij tegenover een onafhankelijke ethische commissie moest verantwoorden rond de toewijzing van de Wereldbekers aan Rusland (2018) en Qatar (2022)", aldus D'Hooghe. "Heden, na nagenoeg een jaar van onderzoek, kwam de Ethische Commissie tot de conclusie dat er tegenover mij geen inbreuken weerhouden worden en dat de zaak gesloten is", klinkt het bij de gewezen voorzitter van Club Brugge.

'Reputatie in vraag gesteld'

"Natuurlijk houd ik aan deze voorbije periode een bitter gevoel over. Weer eens werden, op willekeurige basis, reputaties in vraag gesteld. Toch wil ik niet verder leven met negatieve gevoelens. Graag wil ik me verder inzetten voor de vele sportieve, sociale en vooral medische projecten rond de voetbalsport, zoals ik het mijn leven lang heb gedaan".

"Zo hebben mijn echtgenote en ikzelf beslist ons levenswerk, Casa Hogar, het werk ten voordele van de straatkinderen in Toluca, Mexico, opnieuw een nieuwe impuls te geven. We hadden dit project na 25 jaar overgemaakt aan onze Mexicaanse partners, maar het werk heeft het financieel moeilijk en kan vanaf nu weer blijvend op ons engagement rekenen."

Michel D'Hooghe heeft geen inbreuken gepleegd op de ethische code van de Wereldvoetbalbond in de rand van de toewijzingen van de WK's van 2018 en 2022. Dat heeft de FIFA bevestigd. In een mededeling aan Belga stelt dokter D'Hooghe, al 27 jaar lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, dat hij toch een bitter gevoel aan de voorbije periode overhoudt. "Het is genoegzaam bekend dat ik mij tegenover een onafhankelijke ethische commissie moest verantwoorden rond de toewijzing van de Wereldbekers aan Rusland (2018) en Qatar (2022)", aldus D'Hooghe. "Heden, na nagenoeg een jaar van onderzoek, kwam de Ethische Commissie tot de conclusie dat er tegenover mij geen inbreuken weerhouden worden en dat de zaak gesloten is", klinkt het bij de gewezen voorzitter van Club Brugge. "Natuurlijk houd ik aan deze voorbije periode een bitter gevoel over. Weer eens werden, op willekeurige basis, reputaties in vraag gesteld. Toch wil ik niet verder leven met negatieve gevoelens. Graag wil ik me verder inzetten voor de vele sportieve, sociale en vooral medische projecten rond de voetbalsport, zoals ik het mijn leven lang heb gedaan". "Zo hebben mijn echtgenote en ikzelf beslist ons levenswerk, Casa Hogar, het werk ten voordele van de straatkinderen in Toluca, Mexico, opnieuw een nieuwe impuls te geven. We hadden dit project na 25 jaar overgemaakt aan onze Mexicaanse partners, maar het werk heeft het financieel moeilijk en kan vanaf nu weer blijvend op ons engagement rekenen."