Michel Platini is naar het internationaal sporttribunaal TAS gestapt om zijn schorsing van zes jaar aan te vechten. Dat bevestigt het TAS op zijn website.

Platini werd eind december door de ethische commissie van FIFA voor acht jaar geschorst in het kader van een dubieuze betaling die hij van Sepp Blatter had ontvangen. Vorige maand kreeg de Fransman strafvermindering. De beroepscommissie van de wereldvoetbalbond legde hem, en ook Blatter, op 24 februari zes jaar schorsing op. Het duo maakte kort na die uitspraak al bekend ook die verminderde schorsing te zullen aanvechten.

Door de affaire moest Platini zijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap intrekken. Vorige week vrijdag werd de Zwitser Gianni Infantino, bij UEFA de voormalige rechterhand van Platini, verkozen tot opvolger van zijn landgenoot Blatter. (Belga)

Michel Platini is naar het internationaal sporttribunaal TAS gestapt om zijn schorsing van zes jaar aan te vechten. Dat bevestigt het TAS op zijn website.Platini werd eind december door de ethische commissie van FIFA voor acht jaar geschorst in het kader van een dubieuze betaling die hij van Sepp Blatter had ontvangen. Vorige maand kreeg de Fransman strafvermindering. De beroepscommissie van de wereldvoetbalbond legde hem, en ook Blatter, op 24 februari zes jaar schorsing op. Het duo maakte kort na die uitspraak al bekend ook die verminderde schorsing te zullen aanvechten. Door de affaire moest Platini zijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap intrekken. Vorige week vrijdag werd de Zwitser Gianni Infantino, bij UEFA de voormalige rechterhand van Platini, verkozen tot opvolger van zijn landgenoot Blatter. (Belga)