De Fransman Michel Platini, nu nog voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, zal later deze week zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond FIFA bekendmaken. Dat melden onder meer de Franse sportkrant L'Equipe en de Britse omroep BBC.

Topfavoriet

Platini zou volgens de krant aan de laatste details van zijn bekendmaking aan het werken zijn. De BBC weet dat hij - naast Europa - op de steun van heel wat landen uit de Zuid-Amerikaanse regio (Conmebol), de Noord-Amerikaanse (Concacaf) en de Aziatische (AFC).

De voormalige middenvelder van onder andere Juventus en de Franse nationale ploeg wordt dan ook door de meeste waarnemers beschouwd als de topfavoriet voor het FIFA-voorzitterschap.

Schandalen

Het Uitvoerend Comité van de FIFA besliste dat de nieuwe FIFA-voorzitter op 26 februari 2016 wordt gekozen. Hij (of zij) wacht de lastige taak de erg omstreden Sepp Blatter op te volgen.

De Zwitser, al sinds 1998 aan de macht, is na een reeks schandalen zelf hoe dan ook geen kandidaat meer.

Kandidaturen

Kandidaat-voorzitter hebben tot 26 oktober de tijd om hun kandidatuur in te dienen.

Ook Chung Mong-joon toonde al belangstelling voor de functie. De 63-jarige Zuid-Koreaan was tussen 1994 en 2011 vicevoorzitter van de FIFA. (KVDA)

De Fransman Michel Platini, nu nog voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, zal later deze week zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond FIFA bekendmaken. Dat melden onder meer de Franse sportkrant L'Equipe en de Britse omroep BBC.Platini zou volgens de krant aan de laatste details van zijn bekendmaking aan het werken zijn. De BBC weet dat hij - naast Europa - op de steun van heel wat landen uit de Zuid-Amerikaanse regio (Conmebol), de Noord-Amerikaanse (Concacaf) en de Aziatische (AFC). De voormalige middenvelder van onder andere Juventus en de Franse nationale ploeg wordt dan ook door de meeste waarnemers beschouwd als de topfavoriet voor het FIFA-voorzitterschap.Het Uitvoerend Comité van de FIFA besliste dat de nieuwe FIFA-voorzitter op 26 februari 2016 wordt gekozen. Hij (of zij) wacht de lastige taak de erg omstreden Sepp Blatter op te volgen. De Zwitser, al sinds 1998 aan de macht, is na een reeks schandalen zelf hoe dan ook geen kandidaat meer. Kandidaat-voorzitter hebben tot 26 oktober de tijd om hun kandidatuur in te dienen.Ook Chung Mong-joon toonde al belangstelling voor de functie. De 63-jarige Zuid-Koreaan was tussen 1994 en 2011 vicevoorzitter van de FIFA. (KVDA)