Nadat de heenwedstrijd bij het Qatarese Al Gharafa al verrassend op 1-2 eindigde in het voordeel van Al-Shabab, won de Saudische vicekampioen nu ook met duidelijke 3-0 cijfers in de eindfase van het kampioenenbal.

Held van de avond was andermaal de Argentijn Sebastián Tagliabúe. Met twee doelpunten, netjes verdeeld over beide helften, ontnam hij Al Gharafa alle hoop op een stunt. Voor de 28-jarige clubtopschutter werd het al zijn vierde treffer in de CL-campagne. In blessuretijd plaatste invaller Mohanad Aseri de kers op de taart.

Verre lobbal

Nochtans begon Al Gharafa, met Nenê en de Franse spits Djibril Cissé in de ploeg, het best aan de wedstrijd. De Braziliaanse oud-speler van PSG probeerde het met een lobbal van aan de middenlijn, maar doelman Waleed Abdullah kon nog redding brengen.

Nadien kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een doelpunt. De aanwezige 4700 toeschouwers - in een stadion met een capaciteit van 68.000 plaatsen - zagen een schitterende lange bal van kapitein Ahmed Ateef, gevolgd door een perfecte controle van Tagliabúe, die de bal netjes voorbij de goalie legde.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten als een diepe bal alweer voor problemen zorgde achterin bij Al Gharafa. Tagliabúe mistte eerst nog zijn schot, maar bleef ietwat gelukkig in balbezit. Met een subtiele stifter bracht hij Preud'homme en co op een geruststellende voorsprong.

Een applausvervanging voor de snelle Zuid-Amerikaan kon niet uitblijven, al kwam die wissel wel vroeg. De ex-coach van onder meer Standard en AA Gent haalde zijn spits twintig minuten voor tijd naar de kant. Het zal de voormalige doelman ook een plezier doen dat invaller Aseri nog zijn doelpuntje wist mee te pikken.

Zo kan de club met vertrouwen naar de terugwedstrijd van de nationale beker volgende zaterdag toeleven, ondanks dat het dit weekend met het kleinste verschil ging verliezen op het veld van Al Ahli.

Gerets aan zet

De andere Belgische trainer op het Aziatische kampioenenbal, Erik Gerets, moet aan de bak met Lekhwiya. De gewezen Rode Duivel moet met de Qatarese ploeg een 0-1 voorsprong zien te verdedigen in eigen huis tegen zijn ex-club Al Hilal, die ook nog werd getraind door Georges Leekens.

Voor Lehkwiya is het de eerste keer in de clubgeschiedenis dat ze zover in het tornooi staan. Maar niet voor Erik Gerets. Drie jaar geleden behaalde de voormalige rechterverdediger de halve finale al met Al Hilal. Wanneer het nu opnieuw lukt, staan er twee Belgische trainers op twee wedstrijden (heen en terug) van de finale. Zo kunnen ze eventueel de opvolger worden van uittredend Zuid-Koreaanse winnaar Ulsan.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd hier:

Nadat de heenwedstrijd bij het Qatarese Al Gharafa al verrassend op 1-2 eindigde in het voordeel van Al-Shabab, won de Saudische vicekampioen nu ook met duidelijke 3-0 cijfers in de eindfase van het kampioenenbal.Held van de avond was andermaal de Argentijn Sebastián Tagliabúe. Met twee doelpunten, netjes verdeeld over beide helften, ontnam hij Al Gharafa alle hoop op een stunt. Voor de 28-jarige clubtopschutter werd het al zijn vierde treffer in de CL-campagne. In blessuretijd plaatste invaller Mohanad Aseri de kers op de taart.Verre lobbalNochtans begon Al Gharafa, met Nenê en de Franse spits Djibril Cissé in de ploeg, het best aan de wedstrijd. De Braziliaanse oud-speler van PSG probeerde het met een lobbal van aan de middenlijn, maar doelman Waleed Abdullah kon nog redding brengen. Nadien kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een doelpunt. De aanwezige 4700 toeschouwers - in een stadion met een capaciteit van 68.000 plaatsen - zagen een schitterende lange bal van kapitein Ahmed Ateef, gevolgd door een perfecte controle van Tagliabúe, die de bal netjes voorbij de goalie legde. De tweede helft was nog maar net op gang gefloten als een diepe bal alweer voor problemen zorgde achterin bij Al Gharafa. Tagliabúe mistte eerst nog zijn schot, maar bleef ietwat gelukkig in balbezit. Met een subtiele stifter bracht hij Preud'homme en co op een geruststellende voorsprong.Een applausvervanging voor de snelle Zuid-Amerikaan kon niet uitblijven, al kwam die wissel wel vroeg. De ex-coach van onder meer Standard en AA Gent haalde zijn spits twintig minuten voor tijd naar de kant. Het zal de voormalige doelman ook een plezier doen dat invaller Aseri nog zijn doelpuntje wist mee te pikken. Zo kan de club met vertrouwen naar de terugwedstrijd van de nationale beker volgende zaterdag toeleven, ondanks dat het dit weekend met het kleinste verschil ging verliezen op het veld van Al Ahli. Gerets aan zetDe andere Belgische trainer op het Aziatische kampioenenbal, Erik Gerets, moet aan de bak met Lekhwiya. De gewezen Rode Duivel moet met de Qatarese ploeg een 0-1 voorsprong zien te verdedigen in eigen huis tegen zijn ex-club Al Hilal, die ook nog werd getraind door Georges Leekens.Voor Lehkwiya is het de eerste keer in de clubgeschiedenis dat ze zover in het tornooi staan. Maar niet voor Erik Gerets. Drie jaar geleden behaalde de voormalige rechterverdediger de halve finale al met Al Hilal. Wanneer het nu opnieuw lukt, staan er twee Belgische trainers op twee wedstrijden (heen en terug) van de finale. Zo kunnen ze eventueel de opvolger worden van uittredend Zuid-Koreaanse winnaar Ulsan.Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd hier: