Op woensdag 21 augustus deed de ex-trainer van Standard en AA Gent een uitstekende zaak. Op bezoek bij de Japanse kampioen werd via een goal van Fernando een belangrijke stap gezet richting kwalificatie, ook al eindigde de heenwedstrijd in de kwartfinales van het kampioenenbal uiteindelijk op een 1-1-gelijkspel. De ploeg van Michel Preud'homme hield alvast in de eigen competitie een goede generale repetitie, want Al Raed werd met een 5-2-resultaat naar huis gestuurd na een wedstrijd met fris en snel combinatievoetbal. Daardoor totaliseert Al Shabab na drie speeldagen in Pro League een zes op negen, hetgeen leidt tot gedeelde derde plaats, op drie punten van Al Hilal. Bij plaatsing wacht mogelijks een confrontatie met een andere ex-Rode Duivel.

De kans dat ook Erik Gerets met het Qatarese werkgever Lekhwiya SC doorstoot naar de laatste vier, is echter veel kleiner. Want er moet immers een 2-0-achterstand worden opgehaald tegen het Chinese Guangzhou Evergrande, dat wordt gecoacht door de voormalige Italiaanse bondscoach Marcello Lippi en zijn thuisduel eind augustus afwerkte voor maar liefst 52.384 toeschouwers. Nadeel is wel dat Gerets nog maar pas begon aan de competitie in eigen land en op de openingsspeeldag op verplaatsing bij Al Sailiya - dat scoorde via Moumouni Dagano (ex-Genk) - morste met de punten door een 3-3-gelijkspel. Maar mogelijk krijgen we opnieuw een spektakelwedstrijd voorgeschoteld?

Op woensdag 21 augustus deed de ex-trainer van Standard en AA Gent een uitstekende zaak. Op bezoek bij de Japanse kampioen werd via een goal van Fernando een belangrijke stap gezet richting kwalificatie, ook al eindigde de heenwedstrijd in de kwartfinales van het kampioenenbal uiteindelijk op een 1-1-gelijkspel. De ploeg van Michel Preud'homme hield alvast in de eigen competitie een goede generale repetitie, want Al Raed werd met een 5-2-resultaat naar huis gestuurd na een wedstrijd met fris en snel combinatievoetbal. Daardoor totaliseert Al Shabab na drie speeldagen in Pro League een zes op negen, hetgeen leidt tot gedeelde derde plaats, op drie punten van Al Hilal. Bij plaatsing wacht mogelijks een confrontatie met een andere ex-Rode Duivel. De kans dat ook Erik Gerets met het Qatarese werkgever Lekhwiya SC doorstoot naar de laatste vier, is echter veel kleiner. Want er moet immers een 2-0-achterstand worden opgehaald tegen het Chinese Guangzhou Evergrande, dat wordt gecoacht door de voormalige Italiaanse bondscoach Marcello Lippi en zijn thuisduel eind augustus afwerkte voor maar liefst 52.384 toeschouwers. Nadeel is wel dat Gerets nog maar pas begon aan de competitie in eigen land en op de openingsspeeldag op verplaatsing bij Al Sailiya - dat scoorde via Moumouni Dagano (ex-Genk) - morste met de punten door een 3-3-gelijkspel. Maar mogelijk krijgen we opnieuw een spektakelwedstrijd voorgeschoteld?