Ook zijn club Liverpool kreeg een geldstraf van 20.000 pond, omdat de ploeg er tijdens diezelfde wedstrijd niet in slaagde zijn spelers in bedwang te houden. Suarez maakte een gebaar met de middenvinger toen hij op 5 december het veld verliet na de 1-0 nederlaag bij Fulham.

Tijdens de wedstrijd was scheidsrechter Keith Friend door enkele Liverpool-spelers belaagd toen hij middenvelder Spearing van het veld stuurde. Door zijn schorsing zal Suarez niet meespelen in het competitieduel thuis tegen Newcastle. Vorige week kreeg de Uruguayaanse international een schorsing van acht wedstrijden en 48.000 euro boete wegens racistische uitlatingen aan het adres van ManU-speler Patrice Evra. Tegen die straf gaat Liverpool hoogstwaarschijnlijk in beroep. (Belga/RDM)

Ook zijn club Liverpool kreeg een geldstraf van 20.000 pond, omdat de ploeg er tijdens diezelfde wedstrijd niet in slaagde zijn spelers in bedwang te houden. Suarez maakte een gebaar met de middenvinger toen hij op 5 december het veld verliet na de 1-0 nederlaag bij Fulham. Tijdens de wedstrijd was scheidsrechter Keith Friend door enkele Liverpool-spelers belaagd toen hij middenvelder Spearing van het veld stuurde. Door zijn schorsing zal Suarez niet meespelen in het competitieduel thuis tegen Newcastle. Vorige week kreeg de Uruguayaanse international een schorsing van acht wedstrijden en 48.000 euro boete wegens racistische uitlatingen aan het adres van ManU-speler Patrice Evra. Tegen die straf gaat Liverpool hoogstwaarschijnlijk in beroep. (Belga/RDM)