Mignolet: ‘Als groep zo goed mogelijk klaar geraken voor Brazilië’

© BelgaImage

Mogelijk staat Simon Mignolet als doelman tussen de palen in de oefenwedstrijden van de Belgen tegen Luxemburg en tegen Zweden.

Simon Mignolet heeft met de Rode Duivels een doorgedreven training afgewerkt in de voorbereiding op het WK in Brazilië. Het sluitstuk van Liverpool greep net naast de Engelse landstitel, maar die teleurstelling is doorgespoeld en Big Si focust zich nu volop op de Wereldbeker.

“In mijn eerste seizoen heb ik me vlot aangepast”, blikte de 26-jarige Limburger terug op zijn eerste seizoen bij de Reds. “Ik kende een goede start en als ploeg draaiden we gewoon een uitstekend seizoen. Jammer genoeg grepen we net naast de titel, maar we eindigden op een verdiende tweede plaats en kwalificatie voor de Champions League was ons initieel doel.”

Mignolet staat tegen Luxemburg (maandag 26/5 Genk) en Zweden (1/6 Stockholm) mogelijk tussen de Belgische palen. Eerste doelman Thibaut Courtois werkt op 24 mei met Atlético Madrid immers nog de Champions League-finale af en krijgt daarna enkele dagen rust. “Ik weet niet of ik speel, maar als dat zo zou zijn, probeer ik die wedstrijden uiteraard tot een goed einde te brengen. Individuele prestaties zijn echter niet van tel, we moeten als groep zo goed mogelijk klaar geraken voor Brazilië”, stelde Mignolet, die dinsdag voetbalambassadeur van de Special Olympics (9-20/09, Antwerpen) werd.

Mignolet: ‘Ik hoop dat Koen en Silvio snel herstellen’

“Angst voor blessures heb ik niet”, verwees Mignolet nog naar de blessures van Silvio Proto en Koen Casteels. “Ik probeer tijdens elke training of wedstrijd gewoon het beste van mezelf te geven. Ik hoop dat Koen en Silvio snel herstellen, blessures horen erbij maar zijn nooit leuk.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content