Het effect van Jürgen Klopp bij Liverpool mocht Mignolet ervaren daags na de knappe zege tegen Chelsea, zo vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Toen we op de training aankwamen, praatte iedereen over Chelsea. Maar het eerste wat Klopp ons zei, was: 'Goed, wat vinden jullie ervan om eens te kijken wat we de komende wedstrijden nog beter kunnen doen?' Hij was al volop gefocust op Roebin Kazan en Crystal Palace."

"Hij heeft meer continentale methodes dan Brendan Rodgers", gaat Mignolet verder. "De trainingen lijken meer op wat ik ken van bij STVV en op die van Marc Wilmots, die duidelijk een Duitse stijl heeft. Het opvallendst bij Klopp is de manier om hoog druk te zetten, om de tegenstander te verhinderen zijn spel te spelen. Normaal ga je op Stamford Bridge rustig gegroepeerd en georganiseerd spelen, maar hij vroeg ons om hoge pressing te voeren. Dat ligt dit Liverpool, er zijn veel spelers die kunnen blijven lopen en niets liever doen dan aanvallen. De ploeg heeft in totaal bijna 120 kilometer gelopen, dat is tien meer dan Chelsea. Voor een deel verklaart dat ook de score."

Leren van Lukaku, De Bruyne en Hazard

Ondertussen geniet de Belgische doelman volop van de hoogdagen die hij nu beleeft. Onbetwiste titularis bij Liverpool en door de blessure van Courtois is hij ook zeker van zijn stek bij de Rode Duivels in de oefenduels tegen Spanje en Italië. Maar ondanks die vertrouwenspiek wil Sport/Voetbalmagazine weten of er toch spitsen zijn waar Mignolet soms wakker van ligt.

Mignolet: 'Goh... Om mijn nachtrust te verstoren moet je al... Trouwens: een keeper die nachtmerries krijgt van aanvallers verliest vijftig procent van zijn mogelijkheden. Nu, het spreekt voor zich dat ik een Luis Suárez liever in mijn ploeg heb dan bij de tegenstander. Idem voor Steven Gerrard. Momenteel ben ik blij dat Christian Benteke, Roberto Firmino en Daniel Sturridge bij ons spelen en niet elders... Maar je moet oog in oog staan met de beste spitsen ter wereld om zelf beter te worden."

"Ik heb tegen Cristiano Ronaldo gespeeld in de Champions League. In die twee matchen nam ik me voor om niet te stressen en te beseffen dat je voor die matchen net profvoetballer wordt. Dat je op de training van de nationale ploeg kunt werken met spelers als Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Eden Hazard is ook een geschenk. Dat is topniveau. Zelfs wanneer ik tijdens de opwarming voor een wedstrijd hun schoten moet stoppen, heb ik de indruk dat ik beter word."

(Pierre Danvoye)

Lees het volledige interview met Simon Mignolet in Sport/Voetbalmagazine van donderdag 12 november.

Het effect van Jürgen Klopp bij Liverpool mocht Mignolet ervaren daags na de knappe zege tegen Chelsea, zo vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Toen we op de training aankwamen, praatte iedereen over Chelsea. Maar het eerste wat Klopp ons zei, was: 'Goed, wat vinden jullie ervan om eens te kijken wat we de komende wedstrijden nog beter kunnen doen?' Hij was al volop gefocust op Roebin Kazan en Crystal Palace.""Hij heeft meer continentale methodes dan Brendan Rodgers", gaat Mignolet verder. "De trainingen lijken meer op wat ik ken van bij STVV en op die van Marc Wilmots, die duidelijk een Duitse stijl heeft. Het opvallendst bij Klopp is de manier om hoog druk te zetten, om de tegenstander te verhinderen zijn spel te spelen. Normaal ga je op Stamford Bridge rustig gegroepeerd en georganiseerd spelen, maar hij vroeg ons om hoge pressing te voeren. Dat ligt dit Liverpool, er zijn veel spelers die kunnen blijven lopen en niets liever doen dan aanvallen. De ploeg heeft in totaal bijna 120 kilometer gelopen, dat is tien meer dan Chelsea. Voor een deel verklaart dat ook de score."Leren van Lukaku, De Bruyne en HazardOndertussen geniet de Belgische doelman volop van de hoogdagen die hij nu beleeft. Onbetwiste titularis bij Liverpool en door de blessure van Courtois is hij ook zeker van zijn stek bij de Rode Duivels in de oefenduels tegen Spanje en Italië. Maar ondanks die vertrouwenspiek wil Sport/Voetbalmagazine weten of er toch spitsen zijn waar Mignolet soms wakker van ligt.Mignolet: 'Goh... Om mijn nachtrust te verstoren moet je al... Trouwens: een keeper die nachtmerries krijgt van aanvallers verliest vijftig procent van zijn mogelijkheden. Nu, het spreekt voor zich dat ik een Luis Suárez liever in mijn ploeg heb dan bij de tegenstander. Idem voor Steven Gerrard. Momenteel ben ik blij dat Christian Benteke, Roberto Firmino en Daniel Sturridge bij ons spelen en niet elders... Maar je moet oog in oog staan met de beste spitsen ter wereld om zelf beter te worden.""Ik heb tegen Cristiano Ronaldo gespeeld in de Champions League. In die twee matchen nam ik me voor om niet te stressen en te beseffen dat je voor die matchen net profvoetballer wordt. Dat je op de training van de nationale ploeg kunt werken met spelers als Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Eden Hazard is ook een geschenk. Dat is topniveau. Zelfs wanneer ik tijdens de opwarming voor een wedstrijd hun schoten moet stoppen, heb ik de indruk dat ik beter word."(Pierre Danvoye)Lees het volledige interview met Simon Mignolet in Sport/Voetbalmagazine van donderdag 12 november.