"Na lange maar vruchtbare onderhandelingen met Liverpool en Milan Jovanovic, bereikten we een akkoord om Jovanovic aan RSCA te binden", meldt Anderlecht-woordvoerder David Steegen. "De speler is een meerwaarde voor de huidige kern en zal, buiten zijn onmiskenbaar talent, de nodige ervaring bieden."

Algemeen directeur Herman Van Holsbeeck reisde zelf af naar Liverpool om de onderhandelingen af te ronden. "De directie is uiterst tevreden dat we de onderhandelingen tot een goed einde hebben kunnen brengen", reageerde hij vanuit de Britse stad.

De 30-jarige Jovanovic ondergaat donderdag de medische tests in Brussel, waarna de transfer helemaal kan worden afgerond.

Gouden Schoen

Na passages bij Shakhtar Donetsk en Lokomotiv Moskou, waar hij vooral in de lappenmand lag, kwam de Servische spits in 2006 terecht bij Standard. Bij de Rouches groeide hij uit tot één van de smaakmakers, pakte twee landstitels en ook individuele prijzen: in 2008 werd hij verkozen tot Profvoetballer van het Jaar, vorig jaar kreeg hij de Gouden Schoen.

Na het WK met Servië, waar hij scoorde in de wedstrijd tegen Duitsland, verkaste hij naar Liverpool op voorspraak van toenmalig trainer Rafael Benitez. De Spanjaard stapte echter nog voor het begin van het seizoen op en het avontuur van Jovanovic aan de Mersey werd geen succes. Na één seizoen steekt hij opnieuw het Kanaal over om zijn carrière bij Anderlecht te herlanceren. (Belga)

"Na lange maar vruchtbare onderhandelingen met Liverpool en Milan Jovanovic, bereikten we een akkoord om Jovanovic aan RSCA te binden", meldt Anderlecht-woordvoerder David Steegen. "De speler is een meerwaarde voor de huidige kern en zal, buiten zijn onmiskenbaar talent, de nodige ervaring bieden." Algemeen directeur Herman Van Holsbeeck reisde zelf af naar Liverpool om de onderhandelingen af te ronden. "De directie is uiterst tevreden dat we de onderhandelingen tot een goed einde hebben kunnen brengen", reageerde hij vanuit de Britse stad. De 30-jarige Jovanovic ondergaat donderdag de medische tests in Brussel, waarna de transfer helemaal kan worden afgerond. Gouden Schoen Na passages bij Shakhtar Donetsk en Lokomotiv Moskou, waar hij vooral in de lappenmand lag, kwam de Servische spits in 2006 terecht bij Standard. Bij de Rouches groeide hij uit tot één van de smaakmakers, pakte twee landstitels en ook individuele prijzen: in 2008 werd hij verkozen tot Profvoetballer van het Jaar, vorig jaar kreeg hij de Gouden Schoen. Na het WK met Servië, waar hij scoorde in de wedstrijd tegen Duitsland, verkaste hij naar Liverpool op voorspraak van toenmalig trainer Rafael Benitez. De Spanjaard stapte echter nog voor het begin van het seizoen op en het avontuur van Jovanovic aan de Mersey werd geen succes. Na één seizoen steekt hij opnieuw het Kanaal over om zijn carrière bij Anderlecht te herlanceren. (Belga)