Liefst 200 miljoen euro extra per seizoen krijgen alle Italiaanse eersteklassers samen dankzij de aanpassing van het tv-contract, maar met een totale schuldenlast van één miljard én beperkte andere inkomsten blijft de manoeuvreerruimte om te investeren beperkt.

Op de mercato vallen vooral de wanhopige inspanningen van de Milanese clubs op om na een paar jaar straks weer van de vetpotten van de Champions League te profiteren. Alleen al door die verzekerde deelname aan de CL heeft AS Roma nu 50 miljoen euro extra te besteden. Met het aantrekken van AS Romaverdediger Alessio Romagnoli voor 25 miljoen euro zit AC Milan al aan 83 miljoen euro investeringen. Twee jaar zonder CL kostte de club die financieel flink de broekriem moest aanhalen wél 100 miljoen aan inkomsten.

Bij Inter drijft eigenaar Erick Thohir, die zich wil houden aan de Financial Fair Play, trainer Roberto Mancini tot wanhoop. De spelers nodig om de CL af te dwingen, zijn te duur, en Thohir wil het verlies komend seizoen tot maximum 30 miljoen euro beperken. Vorig seizoen bedroeg het tekort nog zo'n 90 miljoen.

Liefst 200 miljoen euro extra per seizoen krijgen alle Italiaanse eersteklassers samen dankzij de aanpassing van het tv-contract, maar met een totale schuldenlast van één miljard én beperkte andere inkomsten blijft de manoeuvreerruimte om te investeren beperkt. Op de mercato vallen vooral de wanhopige inspanningen van de Milanese clubs op om na een paar jaar straks weer van de vetpotten van de Champions League te profiteren. Alleen al door die verzekerde deelname aan de CL heeft AS Roma nu 50 miljoen euro extra te besteden. Met het aantrekken van AS Romaverdediger Alessio Romagnoli voor 25 miljoen euro zit AC Milan al aan 83 miljoen euro investeringen. Twee jaar zonder CL kostte de club die financieel flink de broekriem moest aanhalen wél 100 miljoen aan inkomsten. Bij Inter drijft eigenaar Erick Thohir, die zich wil houden aan de Financial Fair Play, trainer Roberto Mancini tot wanhoop. De spelers nodig om de CL af te dwingen, zijn te duur, en Thohir wil het verlies komend seizoen tot maximum 30 miljoen euro beperken. Vorig seizoen bedroeg het tekort nog zo'n 90 miljoen.