Toen bij Real Madrid de recorddeal met Gareth Bale steeds concreter vorm kreeg, werd ook steeds duidelijker dat Ricardo Kakà (31) zou vertrekken bij de Koninklijke. De Braziliaanse middenvelder mocht in 2009 nog in Madrid neerstrijken als absolute toptransfer -er werd zowat 65 miljoen euro voor hem neergeteld-, maar kon in vier seizoenen bij Real nooit uit de schaduw van Cristiano Ronaldo treden. Meer zelfs, de Braziliaan zat vaker op de bank dan dat hij speelde, slechts 61 keer in vier seizoenen verscheen hij aan de aftrap van een competitiewedstrijd. Maar klagen deed de zeer gelovige stervoetballer nooit.

Realvoorzitter Florentino Perez gunde hem dan ook zijn vrije transfer vlak voor afsluiten van de zomerdeadline. Het werd een triomfantelijke terugkeer naar AC Milan, de club waar hij van 2003 tot 2009 al speelde en naam maakte in het Europese voetbal. Zo werd Kakà bijvoorbeeld in 2007 verkozen tot FIFA World Player of the Year en won hij de Gouden Bal.

Flashmob door Milanfans

Jammer genoeg viel de Braziliaan meteen uit met een dijblessure in de eerste wedstrijd na zijn terugkeer bij AC Milan. Vorig weekend tegen Torino moest Kakà na zeventig minuten het veld verlaten. Na afloop zette de middenvelder eigenhandig een filmpje online waarin hij aangeeft geen salaris te aanvaarden zolang hij niet wedstrijdfit is. Een uitzonderlijke geste die zijn liefde voor de Rossoneri demonstreert.

Maar de liefde is ook wederzijds. Een hele horde Milanfans daagde op aan een restaurant waar hun held rustig zat te eten. Op algemeen verzoek kwam de Braziliaan naar buiten om de fans te groeten... het enthousiasme werd op camera vastgelegd. Een ietwat onwennige Kakà wordt evenwel verleid tot het meedansen op de Italiaanse versie van 'Tous ensemble-tous ensemble-hey-hey'.

Bekijk de beelden:

Toen bij Real Madrid de recorddeal met Gareth Bale steeds concreter vorm kreeg, werd ook steeds duidelijker dat Ricardo Kakà (31) zou vertrekken bij de Koninklijke. De Braziliaanse middenvelder mocht in 2009 nog in Madrid neerstrijken als absolute toptransfer -er werd zowat 65 miljoen euro voor hem neergeteld-, maar kon in vier seizoenen bij Real nooit uit de schaduw van Cristiano Ronaldo treden. Meer zelfs, de Braziliaan zat vaker op de bank dan dat hij speelde, slechts 61 keer in vier seizoenen verscheen hij aan de aftrap van een competitiewedstrijd. Maar klagen deed de zeer gelovige stervoetballer nooit.Realvoorzitter Florentino Perez gunde hem dan ook zijn vrije transfer vlak voor afsluiten van de zomerdeadline. Het werd een triomfantelijke terugkeer naar AC Milan, de club waar hij van 2003 tot 2009 al speelde en naam maakte in het Europese voetbal. Zo werd Kakà bijvoorbeeld in 2007 verkozen tot FIFA World Player of the Year en won hij de Gouden Bal.Flashmob door MilanfansJammer genoeg viel de Braziliaan meteen uit met een dijblessure in de eerste wedstrijd na zijn terugkeer bij AC Milan. Vorig weekend tegen Torino moest Kakà na zeventig minuten het veld verlaten. Na afloop zette de middenvelder eigenhandig een filmpje online waarin hij aangeeft geen salaris te aanvaarden zolang hij niet wedstrijdfit is. Een uitzonderlijke geste die zijn liefde voor de Rossoneri demonstreert.Maar de liefde is ook wederzijds. Een hele horde Milanfans daagde op aan een restaurant waar hun held rustig zat te eten. Op algemeen verzoek kwam de Braziliaan naar buiten om de fans te groeten... het enthousiasme werd op camera vastgelegd. Een ietwat onwennige Kakà wordt evenwel verleid tot het meedansen op de Italiaanse versie van 'Tous ensemble-tous ensemble-hey-hey'.Bekijk de beelden: