Milivojevic aast op definitieve transfer naar Olympiacos

© BELGAIMAGE

De Servische middenvelder wil na een geslaagde uitleenperiode bij Olympiacos Piraeus – de titel werd vorige week veiliggesteld – niet terugkeren naar Anderlecht.

Luka Milivojevic (24) werd door Anderlecht ingehaald als de vervanger van Lucas Biglia, maar kon die status nooit waarmaken en heette een miskoop te zijn. Zowel fysiek als qua balbehandeling te traag voor onze Belgische competitie. Nochtans betaalde paars-wit maar liefst 2,5 miljoen euro om hem bij Rode Ster Belgrado weg te plukken.

Die som wil de Brusselse club nu recupereren door Milivojevic definitief te verkopen aan Olympiacos Piraeus, de Griekse recordkampioen die hem afgelopen zomer op huurbasis overnam. De Grieken, die vorige week hun 42e landstitel uit de clubgeschiedenis veroverden, zijn zeer tevreden over de prestaties van de huurling. “Luka maakte in zijn eerste maanden bij de club meteen een goede beurt”, bevestigt sportjournalist Giorgios Nikokiris. “Het gebrek aan snelheid was ook hier zichtbaar, maar als nummer 6 met specifieke taken leverde hij de ploeg toch diensten. Enkele keren speelde hij als centrale verdediger, zoals Europees tegen Dnjepr.”

“Zowel de Spaanse coach Michel als zijn latere vervanger Vitor Pereira beschouwden hem als een nuttige role player. En ondanks wat foutjes – zo heeft hij een tegengoal in de derby tegen Panathinaikos op zijn geweten – ligt hij goed bij de fans. Deels omdat hij opgeleid werd bij Rode Ster Belgrado, waar Olympiacos nauwe banden mee onderhoudt, en deels vanwege zijn inzet en bereidwilligheid tegenover supporters. Luka verklaarde meermaals zeer gelukkig te zijn in Griekenland en vertelde off the record dat hij er alles aan zal doen om bij Olympiacos te kunnen blijven.”

De contractueel vastgelegde afkoopsom van 2,7 miljoen euro zal Anderlecht echter niet zien, klinkt het bij de Olympiacoswatcher van de krant Goal News en de website SportsDNA: “Voor die som kan de club beter krijgen. Milivojevic deed het meer dan behoorlijk, maar een topper is hij niet. Zoals hij lopen er meer spelers rond. De trainer gaf wel al aan op hem te rekenen voor volgend seizoen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content