De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen heeft de miljoeneneis van oud-voorzitter Willy Van den Wijngaert tegen zijn ex-club KV Mechelen dinsdag ongegrond verklaard.

Van den Wijngaert wilde het geld recupereren dat hij tijdens zijn voorzitterschap (1997-2002) in de club investeerde, bijna 12 miljoen euro. Daarvoor had hij de nieuwe vzw Yellow-Red KV Mechelen, die na de redding in 2003 werd opgericht, aangeklaagd.

De argumentatie luidde dat de nieuwe vzw het stamnummer en zowat alle activa en roerende goederen heeft overgenomen en dat volgens het bondsreglement ook alle schulden moeten afbetaald zijn.

"Dat klopt niet," zegt Thierry Lamar, de advocaat van KV Mechelen, op de clubwebsite. "De rechtbank oordeelde dat we de sancties voorzien in het bondsreglement hebben ondergaan en dus bijgevolg nooit alle schulden hebben overgenomen."

Van den Wijngaert en zijn koekjesbedrijf Biscuits Bofin worden veroordeeld tot het betalen van de gerechtskosten: ruim 90.000 euro. Waarschijnlijk gaat hij in beroep.

De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen heeft de miljoeneneis van oud-voorzitter Willy Van den Wijngaert tegen zijn ex-club KV Mechelen dinsdag ongegrond verklaard. Van den Wijngaert wilde het geld recupereren dat hij tijdens zijn voorzitterschap (1997-2002) in de club investeerde, bijna 12 miljoen euro. Daarvoor had hij de nieuwe vzw Yellow-Red KV Mechelen, die na de redding in 2003 werd opgericht, aangeklaagd. De argumentatie luidde dat de nieuwe vzw het stamnummer en zowat alle activa en roerende goederen heeft overgenomen en dat volgens het bondsreglement ook alle schulden moeten afbetaald zijn. "Dat klopt niet," zegt Thierry Lamar, de advocaat van KV Mechelen, op de clubwebsite. "De rechtbank oordeelde dat we de sancties voorzien in het bondsreglement hebben ondergaan en dus bijgevolg nooit alle schulden hebben overgenomen." Van den Wijngaert en zijn koekjesbedrijf Biscuits Bofin worden veroordeeld tot het betalen van de gerechtskosten: ruim 90.000 euro. Waarschijnlijk gaat hij in beroep.