Dat laat Turtelboom maandag weten. Stijnen ging De Witte zaterdag na de wedstrijd (door Gent gewonnen met 6-2) te lijf.

"De ethische commissie werd opgericht met als doel alle daden van fysiek en verbaal geweld te bannen uit het stadion. Ze zou dan ook een sterk signaal geven aan alle spelers, clubverantwoordelijken en supporters door het incident te bespreken", aldus de minister.

Turtelboom wijst ook op de voorbeeldfunctie van voetballers, vooral tegenover jongeren. "Voetballers moeten jongeren duidelijk maken dat geweld nooit kan. Ook niet binnen een voetbalstadion".

Het parket van de Voetbalbond heeft nog niet beslist of er een sanctie komt voor Stijnen. Volgens het bondsreglement heeft het parket acht dagen de tijd om te beslissen of ze een speler al dan niet vervolgt.

Dat laat Turtelboom maandag weten. Stijnen ging De Witte zaterdag na de wedstrijd (door Gent gewonnen met 6-2) te lijf. "De ethische commissie werd opgericht met als doel alle daden van fysiek en verbaal geweld te bannen uit het stadion. Ze zou dan ook een sterk signaal geven aan alle spelers, clubverantwoordelijken en supporters door het incident te bespreken", aldus de minister. Turtelboom wijst ook op de voorbeeldfunctie van voetballers, vooral tegenover jongeren. "Voetballers moeten jongeren duidelijk maken dat geweld nooit kan. Ook niet binnen een voetbalstadion". Het parket van de Voetbalbond heeft nog niet beslist of er een sanctie komt voor Stijnen. Volgens het bondsreglement heeft het parket acht dagen de tijd om te beslissen of ze een speler al dan niet vervolgt.