René Vandereycken was toen bondscoach en liet de Luikenaar van Spaanse origine, die toen bij Lille voetbalde, aan de aftrap komen. Met 3-2 won België toen, en Mirallas maakte in zijn eerste interland meteen een goal, de tweede van de Belgen.

Ook afgelopen herfst scoorde hij tegen Servië, hoewel hij in Belgrado welgeteld drie minuten mocht mee doen. Aan de vooravond van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen (opnieuw) Servië sprak Sport/Voetbalmagazine met Mirallas. Enkele passages.

Kevin Mirallas over...

... zijn speciale band met Daniel Van Buyten:

"Big Dan is mijn beste vriend tout court. Sommigen vinden het eigenaardig dat we zo close zijn, maar er zijn maar weinig mensen die weten hoe ik echt in mekaar zit. Daniel weet dat wel. Zodra we op hetzelfde moment een vrije dag hebben, spreken we af om iets te doen. We gaan altijd samen op reis want ook onze vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden."

... CSKA Moskou:

"Er zijn weinig mensen die me echt kennen. Ik mag dan wel als een gekke pleziermaker overkomen, eigenlijk ben ik een rustige, eerder discrete jongen. Ik weet goed wat ik wil. Ik heb een gezin en daar houd ik ten allen tijde rekening mee. Ik had bijvoorbeeld naar CSKA Moskou kunnen gaan, maar dat leek me niet de beste optie voor mijn vrouw en kind."

... zijn bijnaam, Goldfinger:

"Er werd in de kleedkamer wat smalend gedaan over de kleur van mijn wagen. Mijn ploegmaats gaven me de bijnaam Goldfinger (film van James Bond, nvdr). De media hebben daar gretig op ingespeeld. Ik heb liever dat ze met mijn wagen lachen dan met mij. Uitgaan tot in de late uurtjes of paparazzi afblaffen, is mijn ding niet, dus ik ben niet interessant voor de tabloids. Al moet ik zeggen dat de Britse tabloids heel braaf zijn in vergelijking met de Griekse media." (RVDP)

René Vandereycken was toen bondscoach en liet de Luikenaar van Spaanse origine, die toen bij Lille voetbalde, aan de aftrap komen. Met 3-2 won België toen, en Mirallas maakte in zijn eerste interland meteen een goal, de tweede van de Belgen.Ook afgelopen herfst scoorde hij tegen Servië, hoewel hij in Belgrado welgeteld drie minuten mocht mee doen. Aan de vooravond van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen (opnieuw) Servië sprak Sport/Voetbalmagazine met Mirallas. Enkele passages.Kevin Mirallas over...... zijn speciale band met Daniel Van Buyten: "Big Dan is mijn beste vriend tout court. Sommigen vinden het eigenaardig dat we zo close zijn, maar er zijn maar weinig mensen die weten hoe ik echt in mekaar zit. Daniel weet dat wel. Zodra we op hetzelfde moment een vrije dag hebben, spreken we af om iets te doen. We gaan altijd samen op reis want ook onze vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden."... CSKA Moskou:"Er zijn weinig mensen die me echt kennen. Ik mag dan wel als een gekke pleziermaker overkomen, eigenlijk ben ik een rustige, eerder discrete jongen. Ik weet goed wat ik wil. Ik heb een gezin en daar houd ik ten allen tijde rekening mee. Ik had bijvoorbeeld naar CSKA Moskou kunnen gaan, maar dat leek me niet de beste optie voor mijn vrouw en kind."... zijn bijnaam, Goldfinger:"Er werd in de kleedkamer wat smalend gedaan over de kleur van mijn wagen. Mijn ploegmaats gaven me de bijnaam Goldfinger (film van James Bond, nvdr). De media hebben daar gretig op ingespeeld. Ik heb liever dat ze met mijn wagen lachen dan met mij. Uitgaan tot in de late uurtjes of paparazzi afblaffen, is mijn ding niet, dus ik ben niet interessant voor de tabloids. Al moet ik zeggen dat de Britse tabloids heel braaf zijn in vergelijking met de Griekse media." (RVDP)