"De verdedigers in de Premier League zullen me van meet af aan trappen verkopen, maar dat krijgen ze zeker terug", slaat de (nog altijd maar) twintigjarige Serviër een vastberaden toon aan tegenover het Britse tijdschrift The Guardian. "Ik vind dat normaal, het is mijn stijl om er stevig in te vliegen en ik hou van fysieke duels."

De twee littekens op zijn hoofd moeten daar het bewijs van zijn. "Om een goal te maken, smijt ik me voor elke bal", aldus Mitro. Die overigens bijzonder scherp oogt. De spits, in zijn Anderlechtperiode meermaals op de korrel genomen voor zijn vetrolletjes rond de heupen, beseft dat de Engelse competitie meer inspanning vereist. "Ik zal hier meer moeten lopen, maar daar ben ik op voorbereid. Ik voel me elke dag scherper worden. Het Engelse voetbal zal me liggen, daar ben ik zeker van."

'Grote club met groot verleden'

Newcastle opent de competitie zondag tegen Southampton. Een thuisdebuut waar Mitrovic naar uitkijkt: "Ik kan niet wachten tot zondag, om hier 50.000 mensen in de tribune te zien. Ik heb altijd van Newcastle gehouden, zelfs op televisie voelde je al wat voor een passie het publiek uitstraalt. Ik kon naar wel vijf andere clubs, maar dit was de beste optie. Een grote club met een groot verleden."

Spelen zal Mitrovic dit seizoen doen met het shirtnummer 45. "Omdat dat vijf maal negen is", legt hij uit. "Ik had geen zin om met Papiss Cissé te ruziën over het nummer negen. Maar hopelijk kan ik op een dag het nummer negen van Newcastle worden."

"De verdedigers in de Premier League zullen me van meet af aan trappen verkopen, maar dat krijgen ze zeker terug", slaat de (nog altijd maar) twintigjarige Serviër een vastberaden toon aan tegenover het Britse tijdschrift The Guardian. "Ik vind dat normaal, het is mijn stijl om er stevig in te vliegen en ik hou van fysieke duels." De twee littekens op zijn hoofd moeten daar het bewijs van zijn. "Om een goal te maken, smijt ik me voor elke bal", aldus Mitro. Die overigens bijzonder scherp oogt. De spits, in zijn Anderlechtperiode meermaals op de korrel genomen voor zijn vetrolletjes rond de heupen, beseft dat de Engelse competitie meer inspanning vereist. "Ik zal hier meer moeten lopen, maar daar ben ik op voorbereid. Ik voel me elke dag scherper worden. Het Engelse voetbal zal me liggen, daar ben ik zeker van."Newcastle opent de competitie zondag tegen Southampton. Een thuisdebuut waar Mitrovic naar uitkijkt: "Ik kan niet wachten tot zondag, om hier 50.000 mensen in de tribune te zien. Ik heb altijd van Newcastle gehouden, zelfs op televisie voelde je al wat voor een passie het publiek uitstraalt. Ik kon naar wel vijf andere clubs, maar dit was de beste optie. Een grote club met een groot verleden."Spelen zal Mitrovic dit seizoen doen met het shirtnummer 45. "Omdat dat vijf maal negen is", legt hij uit. "Ik had geen zin om met Papiss Cissé te ruziën over het nummer negen. Maar hopelijk kan ik op een dag het nummer negen van Newcastle worden."