Bijna twee jaar nadat hij er met Rusland niet in slaagde het WK in Zuid-Afrika te bereiken, dreigt er voor Guus Hiddink een nieuw debacle. Destijds ging het verrassend genoeg mis in de play-offs tegen Slovenië, in november 2009. Nu is het maar de vraag of hij mag aantreden in de barragewedstrijden, want alles is afhankelijk van het resultaat van Duitsland-België.

Hoewel Hiddink een maand voor zijn 65e verjaardag zelf tracht de onrust in Turkije weg te nemen, ontstond er in het land consternatie over de geslonken kansen op EK-deelname. De media schreeuwen om het vertrek van de bondscoach, die zijn astronomische jaarsalaris (naar verluidt 4 miljoen euro) nog niet vergezeld liet gaan van bevredigende resultaten.

Hiddink weet dat het hoort bij de heetgebakerdheid van het land, dat hem sinds zijn aantreden nog geen moment in het hart sloot. Eerst was er de (door de Nederland zelf ontkende) flirt met Chelsea die voor de nodige ophef zorgde, nu het gevaar dat onze Rode Duivels zich alsnog voor de barragewedstrijden plaatsen ten koste van Turkije. (FV)

Bijna twee jaar nadat hij er met Rusland niet in slaagde het WK in Zuid-Afrika te bereiken, dreigt er voor Guus Hiddink een nieuw debacle. Destijds ging het verrassend genoeg mis in de play-offs tegen Slovenië, in november 2009. Nu is het maar de vraag of hij mag aantreden in de barragewedstrijden, want alles is afhankelijk van het resultaat van Duitsland-België. Hoewel Hiddink een maand voor zijn 65e verjaardag zelf tracht de onrust in Turkije weg te nemen, ontstond er in het land consternatie over de geslonken kansen op EK-deelname. De media schreeuwen om het vertrek van de bondscoach, die zijn astronomische jaarsalaris (naar verluidt 4 miljoen euro) nog niet vergezeld liet gaan van bevredigende resultaten. Hiddink weet dat het hoort bij de heetgebakerdheid van het land, dat hem sinds zijn aantreden nog geen moment in het hart sloot. Eerst was er de (door de Nederland zelf ontkende) flirt met Chelsea die voor de nodige ophef zorgde, nu het gevaar dat onze Rode Duivels zich alsnog voor de barragewedstrijden plaatsen ten koste van Turkije. (FV)