In Glasgow werd de 26-jarige Steve Jennings, een Engelse centrale middenvelder, thuis gearresteerd, op verdenking van verdachte weddenschappen. Maar ook acht andere personen, onder wie de vader van Wayne Rooney, werden meegenomen voor ondervraging, op beschuldiging van medeplichtigheid.

Het onderzoek heeft betrekking op de Schotse competitiewedstrijd tussen Motherwell en Hearts of Midlothian op 14 december 2010, waarbij het aantal weddenschappen in de buurt van Liverpool, de geboorteplaats van Jennings, opmerkelijk steeg nadat de middenvelder werd uitgesloten door scheidsrechter Stevie O'Reilly bij de 2-1-zege. Na een eerdere gele kaart kreeg hij rood wegens een zware fout samen met grof taalgebruik.

De speler houdt vol dat hij niks verkeerd deed. Stewart Regan, de CEO van de Schotse voetbalbond, benadrukte dat het slechts om een verdacht duel zou gaan. (FV/KVDA)

In Glasgow werd de 26-jarige Steve Jennings, een Engelse centrale middenvelder, thuis gearresteerd, op verdenking van verdachte weddenschappen. Maar ook acht andere personen, onder wie de vader van Wayne Rooney, werden meegenomen voor ondervraging, op beschuldiging van medeplichtigheid. Het onderzoek heeft betrekking op de Schotse competitiewedstrijd tussen Motherwell en Hearts of Midlothian op 14 december 2010, waarbij het aantal weddenschappen in de buurt van Liverpool, de geboorteplaats van Jennings, opmerkelijk steeg nadat de middenvelder werd uitgesloten door scheidsrechter Stevie O'Reilly bij de 2-1-zege. Na een eerdere gele kaart kreeg hij rood wegens een zware fout samen met grof taalgebruik. De speler houdt vol dat hij niks verkeerd deed. Stewart Regan, de CEO van de Schotse voetbalbond, benadrukte dat het slechts om een verdacht duel zou gaan. (FV/KVDA)