D De rechtsbuiten kreeg met 625 punten de voorkeur op de Senegalees Sadio Mané (507 punten), een teamgenoot van Salah bij Liverpool.

De Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund), winnaar in 2015, werd met 311 punten op ruime afstand derde.

Op de erelijst volgt Mohamed Salah de Algerijn Riyad Mahrez (Leicester City) op. Hij is de eerste Egyptenaar die de trofee in ontvangst mag nemen.

e

Salah ruilde afgelopen zomer het Italiaanse AS Roma voor een avontuur in de Premier League. Sindsdien scoorde hij in 21 competitiewedstrijden al 17 keer voor het team van doelman Simon Mignolet. Egypte leidde hij naar de finale van de Africa Cup en naar een eerste WK-deelname sinds 1990.

De Nigeriaanse Asisat Oshoala (Dalian Quanjian) werd Speelster van het Jaar, de Zambiaan Patson Daka (Liefering) Belofte van het Jaar, het Egyptische elftal Team van het Jaar en de Egyptische bondscoach Hector Cuper Trainer van het Jaar. Egypte moest in de finale van de Africa Cup nochtans met 2-1 de duimen leggen voor Kameroen. Hugo Broos, destijds de coach van Kameroen, haalde de shortlist niet. De Ghanees Ibrahim Sunday kreeg een Legend Award.

Platinum Awards waren er voor de Ghanese president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo en voor voetbalicoon George Weah, die recent tot president van Liberia verkozen werd.

D De rechtsbuiten kreeg met 625 punten de voorkeur op de Senegalees Sadio Mané (507 punten), een teamgenoot van Salah bij Liverpool. De Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund), winnaar in 2015, werd met 311 punten op ruime afstand derde. Op de erelijst volgt Mohamed Salah de Algerijn Riyad Mahrez (Leicester City) op. Hij is de eerste Egyptenaar die de trofee in ontvangst mag nemen.eSalah ruilde afgelopen zomer het Italiaanse AS Roma voor een avontuur in de Premier League. Sindsdien scoorde hij in 21 competitiewedstrijden al 17 keer voor het team van doelman Simon Mignolet. Egypte leidde hij naar de finale van de Africa Cup en naar een eerste WK-deelname sinds 1990. De Nigeriaanse Asisat Oshoala (Dalian Quanjian) werd Speelster van het Jaar, de Zambiaan Patson Daka (Liefering) Belofte van het Jaar, het Egyptische elftal Team van het Jaar en de Egyptische bondscoach Hector Cuper Trainer van het Jaar. Egypte moest in de finale van de Africa Cup nochtans met 2-1 de duimen leggen voor Kameroen. Hugo Broos, destijds de coach van Kameroen, haalde de shortlist niet. De Ghanees Ibrahim Sunday kreeg een Legend Award.Platinum Awards waren er voor de Ghanese president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo en voor voetbalicoon George Weah, die recent tot president van Liberia verkozen werd.